Рехав протест на медицинските специалисти в Стара Загора

Едва 30-тина човека се включиха в протестното шествие

 11.06.2019 15:09
Рехав протест на медицинските специалисти в Стара Загора

По-малко от 30 медицински специалисти се включиха в поредния протест в Стара Загора. На него присъства и националният омбудсман Мая Манолова.

„Недопустим е натискът, който ръководители на лечебни заведения продължават да оказват върху медицинските сестри, за да не протестират. Питам аз, в кой век живеем, нормално ли е в уж демократична България, 30 години след демократичните промени, да се питаме имат ли право медицинските сестри да протестират или нямат право“, каза омбудсманът.

По думите й исканията на протестиращите не са политически, а съсловни и професионални, и всеки опит да бъдат притискани и спирани задължително трябва да бъде осъден.

Едно от основните искания на здравните работници е единна стартова заплата за медицинските сестри в страната.

След като се събраха в двора на старозагорската болница, здравните работници се отправиха на протестно шествие към центъра на града.

протест

„Протестът на медицинските специалисти, проведен на 11 юни, не е съгласуван за място и час с ръководството на болницата. Не е входирано искане за провеждане на групово мероприятие, съгласно нормативната уредба, което е отражение на броя на присъстващите – общо 24. Петима от тях са пациенти, трима са от екипа, организиращ протеста, 14 – от общински и частни лечебни заведения, един е на трудов договор в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” и един – на втори трудов договор в същото здравно заведение", коментира изпълнителният директор на здравното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери протест | специалисти | сестри | здравните | медицинските

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори