Сдружение "Самаряни" на 20 години

20 години, наситени с много истории и докоснати хиляди човешки съдби

 14.12.2018 08:30
Сдружение "Самаряни" на 20 години

На 14 декември Сдружение "Самаряни" отбелязва своя 20-ти рожден ден. 20 години, наситени с много истории, докоснати хиляди човешки съдби, натрупан огромен професионален опит, обучени стотици специалисти в попрището на социалната работа, осъществени редица значими партньорства, привлечени стотици мотивирани доброволци и щедри дарители.

Преди 20 години, след месеци наред доброволна дейност сред децата, живеещи на улицата, в края на 1998 г., група млади хора стартират с мисия, една организация без опит, но със сърце и огромен ентусиазъм.

На 14 декември 1998 г. организацията е регистрирана официално като Фондация „Самаряни", а по-късно на 20.11.2002 г. се пререгистрира като Сдружение с нестопанска цел „Самаряни" за осъществяване на дейности в обществена полза.

Мисията на Сдружение „Самаряни" е да работи за пълноценното приобщаване към обществото на деца, младежи, възрастни и семейства в неравнопоставено положение на територията на община Стара Загора, като подкрепя отделни хора, групи и общности чрез осъществяване на дейности и предоставяне на услуги.

Първите шест години дейността на Сдружение "Самаряни" е посветена на децата на улицата. Следват години, в които се развиват постепенно различни социални услуги в подкрепа на уязвими групи и общности.

Дейността на Сдружение "Самаряни" е структурирана на програмен принцип. Към всяка една от развитите 11 програми на организацията, през годините са разработвани различни проекти, осъществяването на повечето от които е било възможно, благодарение на финансирането им от различни източници. За реализирането на тези програми, за период от 20 години организацията има осъществени общо над 70 проекта, на стойност над 8 милиона лева, за осъществяването на които са работили над 250 души.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Самаряни | рожден ден

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори