Селце: Уникално място с невероятна природа

Да се скриеш от забързаното ежедневие, без телефони и интернет

 30.08.2017 11:27
Селце: Уникално място с невероятна природа

Село Селце е сгушено в полите на Стара планина. То предлага уникална природа и чист въздух – идеално място за пълноценна почивка. Дори повечето мобилни оператори нямат обхват. И в комбинация с невероятната панорамна гледка, всичко това гарантира тишина, спокойствие, отдих...и прави Селце една от предпочитаните туристически дестинации в нашата област. Хубавите неща обаче винаги имат и обратна страна. Проблеми не липсват. А за село Селце най-големият е пътят, който е в ужасно състояние.

Той е с дължина около 17 километра. По него има два пропаднали участъка с обща дължина 300 метра.

„Пътят застрашително е надвиснал над пропаст и е въпрос на време да се прекъсне. Убеден съм, че ако хората на Запад имат подобни райски кътчета ще направят всичко възможност да ги поддържат. Големият туристически поток е сигнал към нас като администрация и към държавата, че участъкът трябва да бъде напълно ремонтиран”, коментира пред медията ни заместник-кметът Душо Гавазов.

Община Мъглиж е освободила от такса всички туристически обекти, защото не може да осигури достъп до тях. Естествено обаче местната администрация губи от това. А Селце се радва на посетители не само от България, но и от чужбина.

„Като общинско ръководство правим всичко възможно да поддържаме този път. В края на миналата година успяхме да го закърпим, което струваше 192 000 лева от общинския бюджет. Ако преди се пътуваше за 40-45 минути, сега преминаването на участъка отнема около 20-25 минути. Това обаче не е достатъчно и няма да стимулира туризма. Пътят е общински. Имаме два проекта за него и се надяваме, че ще бъдат одобрени. Трябва да се укрепят участъците, където има свлачища, както и да се възстановят водостоците”,  категоричен е Душо Гавазов.

По пътя Мъглиж – Селце има две малки планински реки. При обилни валежи нивото им се покачва, което го компрометира допълнително.

Въпреки лошата инфраструктура обаче, Селце е предпочитано място за почивка, далече от забързаното ежедневие. Едно райско кътче, което си заслужава да бъде посетено.

снимки: pateshestvia.net

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери място | туристически | всичко | обаче | Селце

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Гошо 30.08.2017 17:05

Догодина там ще почивам


#2 Виктория 30.08.2017 19:58

Страхотно място!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори