Сметосъбирането и транспорта по селата обсъдиха в Община Стара Загора

По отношение на обществения транспорт, бяха направени предложения някои населени места да бъдат обслужвани в определени часове със съчленени автобуси

 01.02.2019 08:35
Сметосъбирането и транспорта по селата обсъдиха в Община Стара Загора

Работна среща на тема "Транспорт и чистота в населените места в Община Стара Загора - проблеми и решения" се проведе в Община Стара Загора. На срещата присъстваха  Йордан Николов, зам.-кмет транспорт, обществен ред, екология и чистота, Делян Иванов, секретар, Росица Копривчина,  директор на дирекция „Транспорт, чистота и екология“, Бояна Делева, началник отдел „Транспорт“,  Пламен Йорданов, началник отдел „Екология“ и всички кметове и кметски наместници на селата в Община Стара Загора.

На срещата се поставиха въпроси, свързани с подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването. Предложиха се мерки за подобряването на услугата, чрез подмяна на контейнери и доставка на нови съдове за смет. Основният проблем според някои кметове е създаването на нерегламентирани сметища, обикновено край населените места.

По отношение на обществения транспорт, бяха направени предложения някои населени места да бъдат обслужвани в определени часове със съчленени автобуси, предвид големия пътникопоток.

Кметовете споделиха, че в няколко от близките села работят частни таксита, които извършват нерегламентиран превоз на хора от спирките на автобусния транспорт.

„Всички, които имат информация за нелегални таксита трябва да я подадат в полицията, за да се търсят варианти да бъдат защитени нашите граждани и интереса на общината“, призова зам.-кметът Йордан Николов. Там, където е необходимо, съдовете за смет ще бъдат подменени. „Предложенията, относно транспортното обслужване ще бъдат взети под внимание“, допълни той.

Росица Копривчина призова кметовете своевременно да информират за необходимостта от почистване на пътищата от храстова растителност, за да се осигури безопасността на движението. Кметовете да създадат организация по населените места и да заявят потребността от контейнер за едрогабаритни отпадъци.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | среща | проблеми | кметове

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори