Спира санирането в Стара Загора.

Проверяват се сгради за некачествено изпълнение.

 19.07.2017 14:26
Спира санирането в Стара Загора.

"Преустановява се приемът на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране". Така регионалният министър Николай Нанков уведомява кмета на Стара Загора Живко Тодоров за спирането на програмата за саниране.

Междувременно се проверяват 10% от сградите, които вече са в експлоатация, а 30 от тях по сигнали за некачествено саниране.

С одобрения финансов ресурс по програмата на този етап ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради. Толкова са вече сключените договори за целево финансиране.

Към настоящия момент обаче не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, поради което от ведомството считат, че трябва да бъде преустановено приемането на документи на кандидатстващите.

Програмата за саниране може да се продължи със съфинансиране.

От общината уверяват, че след като приключи обновяването на сградите с подписани договори, ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лева и при възможност ще бъде подновен приемът на документи.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери сгради | саниране | програмата | договори | ресурс

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори