Сръчни доброволки “изплетоха“ топлина за хора в беда

Пъстри шапки и чорапи в кампания за хора в нужда. Част от плетивата ще бъдат подарени на бездомни и на пациенти в Спешния център.

 13.12.2019 16:06
Сръчни доброволки “изплетоха“ топлина за хора в беда

Над 100 броя ръчно изплетени шапки, чорапи, терлици и шалове изработиха двайсетина доброволки в рамките  на кампанията „Изплети топлина“.

В Стара Загора тя се провежда за трета поредна година, а резултатът е чудесен, коментира Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“. Там е и сборният пункт на даренията, а самата Делчева от координатор на кампанията се превръща в традиционен доброволец.

Няколко торби със старателно изработените плетива очакват своите собственици. От дирекцията всичко ще бъде разпределено в Центъра за временно настаняване на бездомни хора в Стара Загора, в Центрове от семеен тип, в Кризисния център на сдружение „Самаряни“ и в Бърза помощ, където също има понякога „спешна“ нужда от плетивата.

Въпреки че кампанията приключи, Делчева ще продължи да плете с удоволствие и призовава всеки, които има желание да го направи също. 

Материалите се осигуряват от дарения. Освен тях и „сръчните ръце“ остава само желанието за добрини. Новите  ще заминат по предназначение  - за майки и деца в нужда, настанени в Кризисния център на старозагорското сдружение.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери кампания | Кампанията | хора | нужда | Делчева | социално подпомагане | Подари топлина

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори