Стара Загора: Домакин на третото заседание на Съвета на децата

България е сред водещите страни, които налагат модела на детското участие

 01.10.2017 12:00
Стара Загора: Домакин на третото заседание на Съвета на децата

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева откри третото изнесено заседание на Съвета на децата, което се провежда в Стара Загора от 29.09. до 02.10.

,,Участето на децата във взимането на решения по въпросите, които ги засягат,е приоритет на правителството. Казуси, които касаят деца, не бива да се обсъждат без участието на деца“, подчерта Кънева. Тя насърчи участниците в Съвета да отстояват мнението си и гарантира, че ще направи всичко възможно мнението им да не бъде повлияно от възрастните.

България е сред водещите страни, които налагат модела на детското участие. Ако има нещо, в което сме лидери в световен мащаб, това са именно практиките за ангажираността на децата при формирането на политиките за тях. Най-добрите решения можем да вземем само заедно с децата, а не като им ги наложим, обнясни Кънева.

17 са новите членове на Съвета за децата, които в Стара Загора за пръв се запознват с колегите си. Те са избрани на мястото на членовете, които вече са навършили 18 години. Мандатът на новоизбраните членове е двугодишен.

Разбирам отговорността, която всеки от членовете на Съвета поема – не само за себе си, но и за всички деца от областта, която представлява. Ще бъда съпричастна с вас, подчерта председателят на Държавната агенция за закрила на детето.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | заседание | деца | Съвета на децата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори