Старозагорски талант мечтае да изпее собствен хит (ВИДЕО)

Днес, както и вчера, старозагорският младеж има една и съща мечта – да пее. Той е възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора.

 29.05.2020 10:16
Старозагорски талант мечтае да изпее собствен хит (ВИДЕО)

Той е само на 18, но знае добре какво иска от живота. Знае, откакто е разбрал, че музиката е в кръвта му. Момчето, което говори чрез ноти, се нарича Йордан Петев. То живее в Център за настаняване от семеен тип в Стара Загора и не се срамува да го каже.

„Аз съм момче, което е наясно, че трябва да разчита само на себе си. Живея без родителите си, хората, на които страшно много разчитам са тези, които ме отглеждат и семейството на моя кръстник“, признава певецът. Той споделя още, че биологичната му майка живее в Германия, но не поддържа контакт с нея.

Днес, както и вчера, старозагорският младеж има една и съща мечта – да пее. В момента Данчо е възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора.

Той пее от много малък. Таланта му открива социалната работничка Мария Цанева. Търсили къде да го запишат, за да се занимава с музика. Едни от първите му изяви са в детската музикална формация "Звездопад" в града на липите. За първи път излиза на сцена пред публика в трети клас. Животът го среща след време с вокална формация „Розов свят“, а на ръководителя Веселин Божков Данчо казва, че дължи много.


Ръка му подава и маестро Красимир Къшев, благодарение на когото старозагорският певец  се качва на сцената на Държавна опера – Стара Загора и има шанса да научи много за актьорското майсторство. Участвал е в постановката "Класният се жени" и в спектакъла за деца "Макс и Мориц".

В реалния живот, извън сцената, ученикът от музикалното училище се оказва понякога на мястото на палавите Макс и Мориц. Споделя, че няма да забрави най-голямата си издънка на сцената – не е изпял добре песента на Васил Найденов „По първи петли“. За разлика от този момент обаче музикалното момче е очаровало публиката неведнъж  с песента „Бодигард“ на Уитни Хюстън.

"Страхотна е емоцията да усетиш любовта на хората" , признава изпълнителят. За един изпълнител е много важно да умее да импровизира. Това не е половината от успеха, а бонус, казва още той.

„Една от целите ми е да си направя авторско парче с моя музика и текст. Бих искал да създам хит, но това няма да се случи с първата песен, защото първата песен не е най-доброто“, смята певецът. Той е на мнение, че мелодията трябва да бъде запомняща се, а заглавието на песента кратко и обикновено. Такива са хитовете на имената от голямата сцена.


Сред любимите му изпълнители са Адел, Джеси Джей, Бионсе, Ариана Гранде, Бруно Марс, а от българските - Михаела Маринова.

Данчо догодина ще е абитуриент. По широкия бял свят пътищата са много, но амбициозният младеж иска да учи. Един от вариантите е да кандидатства в Консерваторията с класическо пеене. Друга възможност е да замине за Шотландия, за да постъпи в Академия за сценични изкуства. По този път са тръгнали много негови приятели. „Развиват се и се чувстват добре“, казва момчето, което има зад гърба си много спечелени награди от музикални конкурси.

Вчера и днес талантът от Стара Загора знае какво иска от живота - да пее. Неговото "утре" е изпълнено с надежда, защото пеещото момче очаква друга награда. То иска да си намери работа за лятото, свързана с музиката. Дано сбъдне мечтите си!

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | сцената | казва | добре | Данчо | старозагорски талант | мечтае | изпее | собствен хит | Йордан Петев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори