Събарят незаконни постройки в кв. Лозенец | ВИДЕО

Към момента няма напрежение в квартала

 15.04.2019 16:20
Събарят незаконни постройки в кв. Лозенец | ВИДЕО

Започна събарянето на незаконните постройки в местността „Карасиврия”. В рамките на няколко дни ще бъдат премахнати 54 постройки. До момента, нито един от собствениците не е съборил доброволно постройката си, както и нито един не е подал заявление за общинско жилище, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

събаряне

Няма напрежение в квартала. Периметърът е отцепен от полиция и жандармерия.

Измината е цялата законова процедура - от издаване на заповеди до обжалване. Къщите са издигнати на зелена площ през последните 20 години.

събаряне

„Целта е да покажем, че не може да се строи незаконно. Акцията има и превантивна цел за онези, които смятат да строят незаконно. Не може в 21 век да позволим да има такива постройки, които не отговарят на никакви изисквания и са опасни за живота. До момента няма цялостно премахнати къщи, има хора, които са си взели различни строителни материали. Общината ще изчисти всичко и ще изнесе строителните материали”, обясни кметът.

събаряне

Не е ясно как незаконните постройки са присъединени към електропреносната мрежа.  

През последните осем години са съборени над 170 незаконни къщи. През следващата година община Стара Загора ще премахне още 93 незаконни постройки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери постройки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори