Съпричастни: Общината подкрепя кампанията за Кресненското дефиле

От 11 до 29 септември в ст.1 на Община Стара Загора ще бъдат приемани консерви и нови вещи от първа необходимост

 09.09.2017 08:18
Съпричастни: Общината подкрепя кампанията за Кресненското дефиле

Община Стара Загора подкрепя националната кампания на Община Кресна за възстановяване на щетите от големия пожар на 24 август и в подкрепа на пострадалото население на региона.

От 11до 29 септември в ст.1 на Община Стара Загора ще бъдат приемани консерви и нови вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи), които ще бъдат транспортирани до нуждаещите се. Административното ръководство на Община Стара Загора се обръща с призив към гражданите да се включат в кампанията. Банковата сметка, на която се набират парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите, е:

ОБЩИНА КРЕСНА

Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград

IBAN BG08IABG74588401242700

BIC IABGBGSF

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара.

На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894 всеки може да получи конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети.

На 24 юли възникна един от най-големите пожари за територията на Република България, който бушува шест дни на територията на община Кресна, нанесе огромни щети и остави без подслон и надежди десетки наши съграждани. Размерите на екологичната катастрофа са невиждани и поставят под заплаха съществуването и устойчивото развитие на общината. Загубени безвъзвратно са близо 20 000 декара горски площи. В пепелищата на пожара изгоряха пасища и останаха без храна и надежда за прехрана през зимата хиляди глави добитък. Овъглени бяха земеделски земи и селски стопанства. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни 15 000 000 лева и поне 50 години! Пожарът нанесе огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в община Кресна е създадена организация за складиране на дарения - концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | пожар | кампания | Кресна | щети

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори