Три дни НА ЗЕЛЕНО в Бедечка – подарък за Стара Загора

Събитието е безплатно, движено е главно от доброволци с помощта на партньори и най-вече на Община Стара Загора. Целта е провокативният пейзаж на парк „Бедечка“ да се обживи за няколко дни и да се покаже другият възможен живот на мястото.

 20.05.2024 12:28
Три дни НА ЗЕЛЕНО в Бедечка – подарък за Стара Загора

За втора година старозагорският Творчески колектив „На улицата“ прави вдъхновяваща програма за музика, спорт, кино и артистични намеси в южната част на парк „Бедечка“.

От 21 юни вечерта до 23 юни вечерта – петък вечер до неделя вечер. Събитието е безплатно, движено е главно от доброволци с помощта на партньори и най-вече на Община Стара Загора. Целта е провокативният пейзаж на парк „Бедечка“ да се обживи за няколко дни и да се покаже другият възможен живот на мястото. Както е известно, паркът от десетилетия е арена на граждански борби и поддръжката е най-вече от доброволците около „Запазете Бедечка“.

Стара Загора се превръща в безспорната музикална дестинация на България за началото на лятото. „На зелено“ започва на 21 юни вечерта на главната сцена в парк „Бедечка“ – по алеята от „Августа Траяна“ (или от Зеления клин) към квартал „Самара“. Бедечка фестът е с участието на Cool Den, NDOE, Djankobrat и танцовото училище Dem Divas. В събота вечер идват Уикеда, заедно с любимите на старозагорци Кота 0 и Required*, както и гостите от Нормално. Специална музикална програма този път ще има и в неделя вечер – с X-R@Y, Оркестър Невидено и Дует Ша-Ша.

За децата и техните родители отново ще има два пълни дни, събота и неделя, на занимания с природни дейности, игри и знания. Ще го има и базарът на природни продукти. Организаторите призовават програмата да се следи във „Фейсбук“.

Специално в Стара Загора идват Колективът – носители на европейски награди, които ще направят „плейсмейк“ намеса на Тайната поляна край река Бедечка. През миналата година именно това бе един от гвоздеите в програмата. На тайната поляна на река Бедечка този път ще има клубна музика в петък и събота вечер – с диджей сетове и етно. А в неделя на това място е второто издание на любителския късометражен кинофест „Бедечка“. Фестът е в синхрон с посланието „Промени картинката“ – партньорска изложба и филми срещу повсеместното замърсяване, особено с цигарени фасове.

Специално за феста в събота и неделя отново отваря врати Музеят на бирата „Светът на Загорка“. Старозагорската пивоварна отново застава зад фестивала.

Спортът също е част от програмата „На зелено“. В рамките на фестивалния уикенд колоездачният клуб „Берое“ е подготвил трасета за малки и големи за велосипед или бягане от парк „Бедечка“ до трите мистични зелени могили североизточно от града – Зелените пирамиди. 

Интересна част от феста ще са дървопластиките по програмата „Изкуство НА ЗЕЛЕНО“. Млади старозагорци ще дадат своите решения за чистотата на градските водни ресурси в специален състезателен формат с подкрепата на Обществения дарителски фонд.

Много от изненадите предстоят. Организаторите призовават да се следи дискусията в събитието: https://www.facebook.com/events/863491915585378

Фестивалът се отнася с уважение към природата и с внимание към все още нерешения въпрос за контурите на собствеността в парка. Организаторите призовават всички посетители да минимизират своята намеса в парка и да се въздържат от внасяне на каквото и да било, което може да замърси.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | част | парк | неделя | събота | вечер | вечерта | програмата | Бедечка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори