Трябва да има сграда на мястото на стария съвет, смята арх. Петър Киряков

Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков събра най-висока оценка в конкурса

 08.08.2019 19:36
Трябва да има сграда на мястото на стария съвет, смята арх. Петър Киряков

Трябва да има сграда на мястото на стария съвет, е мнението на председателя на КАБ-Стара Загора арх. Петър Киряков. Като мотиви за това той посочи следването на подробния устройствен план (ПУП) на Стара Загора.

Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков събра най-висока оценка в конкурса за пространствено решение на мястото на стария съвет. Общо представените проекти са пет.

Главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева сподели удовлетворението си от начина, по който е избран печелившия идеен проект, а именно чрез конкурс.

“Трябва да премахнем изцяло обществените поръчки и за напред да се провеждат само конкурси, в които да се гласува и да се избират най-добрите идейни проекти. Аз съм много доволна от всички, които направиха и представиха проекти – това е бъдещето на града”, каза арх. Грозева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | проекти | Киряков | Стария съвет

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори