Успех: Старозагорски ученик стана шампион по математика на Азия

Българските ученици приключиха поредното издание на Азия оупън с грандиозен успех. В България те ще се завърнат със 7 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала

 04.08.2017 20:16
Успех: Старозагорски ученик стана шампион по математика на Азия

Теодор Танков от ПМГ „Гео Милев” – Стара Загора отвя конкуренцията на Азия оупън 2017 и е шампион по математика за 2017.

Българските ученици приключиха поредното издание на Азия оупън с грандиозен успех. В България те ще се завърнат със 7 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала, коментира  Любомир Любенов, координатор на българкото преставителство на форума.

На финала на престижния форум  бяха класирани 19 български математици – ученици от 3 до 12 клас.
Състезанието се проведе в Куала Лумпур  върху 30 математически  задачи за всеки клас, които участниците трябваше да решат за 120 минути.

Теодор Живков Танков реши вярно 29 задачи. Той е вторият българин спечелил тази титла, след титлата на Мирослав  Маринов от Математическата гимназия в Пловдив, който стана шампион на Азия през 2014 г.

Освен златния медал Теодор ще донесе в Стара Загора и купата за шампион на Азия, както и „Звездата на Азия” – награда, която получава най-добрият състезател на съответната страна- участник.

Златни  медалисти от България  са още Калоян Цанев, Александър Илиев и Лазар Тодоров – и тримата от София, Добромир Ангелов от Добрич, Демира Недева от Пловдив, Нури Хасан от Хасково.

Сребърни медалисти  са Иван Николов, Петър Узунов, Петър Стоименов, Тодор Демиров, Иван Шилев , Александър Георгиев –от Пловдив,  Виктор Шаовчев от Бургас и Христо Анастасов от Стара Загора.

Йоан Димитров от Добрич,Любен Карбанов и Михаил Михов от Стара Загора и Емин Шукри от Пловдив са бронзови медалисти.

снимка: Любомир Любенов

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | България | Пловдив | ученици | шампион | Оупън | бронзови | Азия | медалисти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори