Установиха 5 нарушения на Закона за управление на отпадъците за месец

Общо 9 са издадените наказателни постановления за 11 800 лв.

 22.04.2019 10:27
Установиха 5 нарушения на Закона за управление на отпадъците за месец

През месец март експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора са проверили 171 обекта. Издадени са 74 предписания и са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения. Най-голям е броят на нарушенията на Закона за управление на отпадъците – 5. При контролни проверки експертите са установили, че в 4 от случаите физически и юридически лица извършват дейности с излезли от употреба МПС-та, без да са регистрирани по Търговския закон. Последният случай е свързан с дейност по съхраняване на отпадъци без регистрационен документ, който се издава от Регионалната инспекция. Срещу други две физически лица са стартирани административно-наказателни процедури по Закона за защитените територии. При проверки е установена сеч на дървесна растителност в границите на резерват „Горна Топчия” в землището на село Коневец, община Елхово. Последният акт е съставен за превишение на индивидуалните емисионни ограничения в комплексно разрешително, с което е нарушен Законът за водите.

Общо 9 са издадените наказателни постановления за 11 800 лв. от директора на РИОСВ - Стара Загора. Фирма от Ямбол е санкционирана с 2000 лв. за неизпълнено предписание, с което е нарушен Законът за опазване на околната среда. С по 2 000 лв. са глобени обекти в Стара Загора и Ямбол за нерегламентирано заустване на отпадъчни води и заустване на води на неточното място. Още три наказателни постановления са издадени през март за нарушения на Закона за водите. Две от тях са на обекти в Казанлък и едно в Котел, съответно за 2000, 1100 и 1200 лв. за превишения на индивидуалните емисионни ограничения. Три наказателни постановления на обща стойност 1 500 лв. са наложени на обект в град Твърдица за установени 3 нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух и Закона за защита от шума в околната среда.

 

снимка: Вести

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | среда | закона | нарушения | водите | околната | наказателни | постановления

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори