Учителят Тео: Нека в Стара Загора има повече деца!

Ако искаме да живеем по-добре и да не слушаме по опашките протестиращите възрастни хора, които говорят за доброто старо време и как сега се живее трудно, нека семействата да създават поколения, апелира той. „Ние сме отличници в две неща: по намаляване на населението и по добро образование“, изчислява Тео в разговора ни за младите хора, образователната система, животът и политиката.

 04.10.2023 19:52
Учителят Тео: Нека в Стара Загора има повече деца!

На всички старозагорци честитя празника на града с най-прекрасни чувства, а призивът ми е да се раждат повече деца, каза за stz24.com Теодосий Теодосиев, наричан „златния“ учител на България.

Ако искаме да живеем по-добре и да не слушаме по опашките протестиращите възрастни хора, които говорят за доброто старо време и как сега се живее трудно, нека семействата да създават поколения, апелира той.

„Ние сме отличници в две неща: по намаляване на населението и по добро образование“, изчислява Тео в разговора ни за младите хора, образователната система, животът и политиката.

Според него хората и идея си нямат докъде е стигнала образователната система по света и у нас, а в страната ни в момента качествените училища се броят на пръстите на едната ръка.„Това съм го споделял и на политици отдавна. Образованието ни е тежко болно, а единственото лечение е да въведем германската система. Най-честните учители са германските, а най-нечестните сме ние, и себе си слагам в това число“, откровен е преподавателят.

Той е на мнение, че не може един университет да приема студенти, които трябва да започнат от нулево ниво своето образование.

„Ученикът нищо не знае, а получава пет, ако каже нещо – получава шест. Мой възпитаник живее в Германия и ми разказа за едно частно училище там. Нито един абитуриент не получава диплома, тъй като не си е взел матурата. Германските учители имат смелост да пишат двойка на детето на милионера. Нашите учители ще постъпят така, когато станем свободни хора, а не роби“, смята Тео.

Според него човек, който тегли и има заем не е свободен, така е и с държавата. 

"Не можем да харчим пари, които не сме заработили. Казваме: Бедни сме, няма пари, толкова! Няма пари за помощи. Аз съм категорично против да крадат от децата и от внуците ми. Това е кражба от бъдещето. Никой не прави сметка, че това, което се дава е заем, а не е подарък. Държава, която тегли заеми не е суверенна държава", категоричен е физикът. 

"Не се прави стопанство с 5 души лауреати, трябва да има хора на всички нива. Няма хора в сферата на строителството, бизнеса, предприемачите и т.н. Никой не иска да работи за 100 лева. Тук са виновни и политиците с тегленето на заеми", разсъждава той.

"Една от формулите за успех е не да питаме по колко ще ни платят, не да отказваме да работим за 100 лева на ден, а да се научим, че в това общество някой трябва да внася, защото в противен случай крадем от бъдещето", добавя още.

Отказва да говори за политика, за местни избори и за прогнози как се печелят. Убеден е, обаче, че напред ще се върви с правителство, което живее честно и е смело, за да направи истинска реформа.

Смята, че на България й е нужен балансиран бюджет. "Харченето да е по-малко, отколкото сме заработили. Когато се научат да го направят това, ще сме свободни хора, иначе ще сме роби", убеден е Тео.

Важен приоритет за страната ни е да има плодородни земи и да се произвежда качествена храна.

"Не е моя работа да правя политически оценки. Помагат ми представители от партии, които си враждуват помежду си. Моята кауза е за децата на всички хора, аз не ги деля - при мен идват деца и на най-богатите, и на най-бедните, аз работя за тях безплатно. Нашата кауза е обединяваща", допълва мъдрият учител.

Автор: Светла Тенева

Снимка: nova.bg


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | България | трябва | едно | пари | заем | деца | хора | прави | Няма

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори