Фирмата, която почиства коритото на Тунджа, прекратява дейността си

Тази сутрин жителите на Розово се събраха на протест

 05.02.2019 18:54
Фирмата, която почиства коритото на Тунджа, прекратява дейността си

В Областна администрация е постъпило писмо до областния управител Гергана Микова от фирмата „Ин Строй Ком-Георгиеви“ ООД, която изпълнява дейностите по почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на р. Тунджа в участъка, намиращ се в землището на казанлъшкото село Розово.

„Уведомяваме Ви, че във връзка с извършената на 4 февруари проверка за изпълнение на дейностите по почистване на речното корито на р. Тунджа от наносни отложения, дървесна и храстова растителност и създаденото напрежение сред населението на с. Розово, фирма „Ин Строй Ком-Георгиеви“ ООД прекратява временно дейността си до изясняване на всички обстоятелства, считано от 5 февруари 2019 г.

Изпълняваната до момента дейност е в съответствие с одобрения проект и издаденото разрешително за ползване на воден обект. За всички наши последващи действия ще бъдете уведомени своевременно“, се казва в писмото.

Рано тази сутрин областният управител Гергана Микова се срещна с жители на село Розово. Около 20 души се събраха на моста край селото, за да изкажат притесненията си от действията на фирма „Ин Строй Ком-Георгиеви“. Дружеството работи на мястото от няколко години по проекта за почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на реката. Хората обаче изразиха своите притеснения, че фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речните легла. Розовци заявиха, че екологичното равновесие в района е нарушено, растителността съхне, нивото на подпочвените води е паднало критично ниско и това създава предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва няколко села с близкия Казанлък.

Вчера комисия от Областна администрация посети мястото и сигнализира веднага за проблема  „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив. Тя е компетентният орган, който трябва да извърши оглед на участъка и да се произнесе дали има нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито на р. Тунджа.  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери общество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори