Хиляда фиданки залесиха край Стара Загора

На площ от около 7 дка в местността „Магарешка поляна“

 04.04.2019 16:17
Хиляда фиданки залесиха край Стара Загора

Хиляда фиданки от видовете „Червен американски дъб“ и „Акация“ бяха залесени на площ от около 7 дка в местността „Магарешка поляна“ до кв. „Дъбрава“ в Стара Загора.

„На това място, през есента на миналата година, също имаше залесителна акция“, подчерта инж. Петър Заяков, директор на Регионална дирекция на горите. „Трудно се възстановява гора, иска се постоянство и много упоритост. Смятам, че ще успеем да възвърнем гората на местата, на които тя е пострадала заради пожари“, допълни той и даде начало на традиционната залесителна кампания, посветена на Седмицата на гората.

След инструктаж от инж. Заяков и инж. Иван Чергеланов, директор на Регионално горско стопанство за начина на засаждане на младите фиданки десетки граждани се включиха в зелената инициатива. В залесяването участваха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинският съветник Юсни Ибрям, заместник-областните управители Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов, ръководители и представители на местната съдебна власт, областните дирекции „Земеделие“ и „Безопасност на храните“ и други.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери фиданки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори