Хотелиери и ресторантьори в Стара Загора срещу оловния завод

65 фирми от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора с над 1900 човека персонал декларират несъгласие.

 08.06.2019 11:07
Хотелиери и ресторантьори в Стара Загора срещу оловния завод

След създаденото в Стара Загора напрежение около евентуалното строителство на оловен завод, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора разпространи позиция. Публикуваме без редакция:

Фирмите, членове на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора сме изключително обезпокоени от излязлата в медиите информация, свързана с Доклад по ОВОС и приложенията към него. На основание изразено мнение на нашите членове изразяваме категорично несъгласие за одобряване реализацията на инвестиционно предложение „Изграждане на цех  за  производство  на  олово“.

След като се запознахме и със становището на община Стара Загора, прочетохме всички материали, публикувани в медиите, се присъединихме към петицията в защита на здравето и правото на старозагорци да живеят в чист град.

65 фирми от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора с над 1900 човека персонал декларираме:

  1. Подкрепяме и се присъединяваме към становището на община Стара Загора с цел защита на обществения интерес на жителите на кв. „Кольо Ганчев“ и кв. АПК, на работещите в района на Южна промишлена зона и на всички граждани на Стара Загора, в изпълнение на генералната стратегическа цел на общинска администрация „Подобряване качеството на живот на населението в Общината чрез осигуряване на благоприятна околна среда и запазване природните дадености на региона“.
  2. Настояваме Експертния екологичен съвет към РИОСВ – Стара Загора да вземе решение за неодобрение реализацията на инвестиционно предложение „Изграждане на цех за производство на олово“.
  3. В защита на здравето на децата си и нашите семейства и правото ни да живеем в чиста среда сме готови да се противопоставим на инвеститора с всички позволени от Закона средства, в т.ч. и с протести.
  4. Ще огласим нашата позиция чрез медиите и ще създадем собствена работна група, която да подкрепя община Стара Загора, представлявана от кмета Живко Тодоров, и да отнесе проблема до съответните министерства и Народното събрание чрез нашите депутати.

Призоваваме и други браншови организации да се присъединят към нашата позиция.

Общественото обсъждане предстои на 10 юни от 11 часа в зала 2 на Община Стара Загора.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | Община | предложение | защита | медиите | нашите | реализацията | инвестиционно | хотелиери | ресторантьори

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори