"Чудната елха" в приемната на омбудсмана

Инициатива за децата, лишени от родителски грижи

 28.11.2018 08:26
"Чудната елха" в приемната на омбудсмана

Старозагорският омбудсман с инициатива "Чудната елха" за децата, лишени от родителски грижи, за да не бъде Коледата им обикновен ден от календара.

"С наближаването на Рождество Христово, когато децата с трепет очакват Коледа у дома, с мама и татко, нека не забравяме, че много деца прекарват живота си зад стените на социални институции. Те имат правото на празник, на вярата в Коледния дух, да разопаковат кутии с подаръци. Убедена съм в доброто в съгражданите ми, времето го е доказало и аз знам, че заедно можем да направим вълшебни изненади за децата в домовете, лишени от родителски грижи. Самата аз поставям началото с цветни пакети с подаръци. Колкото повече – толкова повече усмивки ще греят на Коледа заради Вас, защото на тази Коледа чудото сте Вие!", споделя Надежда Чакърова.

В приемната на Омбудсмана елхата тази година ще бъде "Чудната елха", като символ на съпричастността, грижата и голямото сърце на старозагорци. Всеки желаещ може да се присъедини и да донесе подарък – детски играчки, материали за рисуване, книжки, спортни принадлежности, трайни лакомства и всичко шарено от отрупаните по Коледа витрини, което носи блясъка в очите на децата. Подаръците ще бъдат описани с обществения съвет и Младия омбудсман и предадени лично в домовете за деца, лишени от родителски грижи в Стара Загора в навечерието на Коледа.

Можете да станете част от "Чудната елха" всеки работен ден до 20.12.2018г. от 9 до 17 часа, оставяйки под нея опаковано празнично дарението си и надписано за възрастта на детето в приемната на адрес: бул. "М. Методи Кусев" 34А, ет.1,  тел: 0885 901264.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Надежда Чакърова | "Чудната елха" | деца, лишени от родителска грижа

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори