Шест села празнуват край Стара Загора

В село Дълбоки очакват гости на Празник на тиквата. Четвъртото му издание започва в 10.00 часа. Организатор е местното НЧ „Развитие – 1878". Предвидени са песни, танци и забавни игри, но също така кулинарни конкурси и майсторене на вкусотии от тиква.

 14.10.2023 09:30
Шест села празнуват край Стара Загора

На 14 октомври (събота), когато по традиция се отбелязва Петковден, в шест старозагорски села подготвят празник за жители и гости. В село Люляк ще отбележат 110 години от построяването на храм „Св. Петка" и 100 години от рождението на Христо Кацаров. Програмата започва в 10.00 часа с утринна литургия в църквата, а в 11.00 часа ще бъде открит паметник – композиция на Христо Кацаров – драматург, поет, писател и носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора", и на Петко Кацаров – интелигент и първи главен учител в селото. Празничният концерт ще започне в 12.00 часа.

В село Дълбоки очакват гости на Празник на тиквата. Четвъртото му  издание започва в 10.00 часа. Организатор е местното НЧ „Развитие – 1878". Предвидени са песни, танци и забавни игри, но също така кулинарни конкурси и  майсторене на вкусотии от тиква.
За своя ден се подготвят и в село Плоска могила. Веселието е с начален час 13.00 ч. В Памукчии гости посрещат в 15.00 часа с водосвет в църквата „Св. Параскева". Следват музикални поздрави от Женска фолклорна група при НЧ „Пробуда – 1921", село Михайлово и оркестър „Стара Загора".

От 16.00 часа е началото на музикалната програма в село Яворово, въпреки че денят ще започне със сутрешна празнична литургия в черквата „Св. Петка", а по обяд ще бъде приготвен петковденски курбан в стола на училището. За доброто настроение на гостите ще се погрижат самодейци от двете читалища – „Ахинора – 2006" и „Пробуда – 1925", както и оркестър „Чирпанлии" с ръководител Николай Енев и солисти – Мария Енева и Ирина Иванова. 

От 16.00 часа е предвидено да започне празникът и в село Воденичарово. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Село | започне | започва | часа | Кацаров | гости

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори