#ЩедриятВторник в Стара Загора

Една от 12-те каузи на #ЩедриятВторник е и каузата на Сдружение “Самаряни” - “Да създадем заедно защитен кът за детски игри!” за ремонт на детски кът, който да се превърне в едно красиво място за игра на децата в Кризисен център “Самарянска къща”, с нови люлки, няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградка…

 30.11.2021 08:03
#ЩедриятВторник в Стара Загора

#ЩедриятВторник - това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.

#GivingTuesday е глобална инициатива, която се заражда в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.

#GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.

В България, благодарение на Фондация BCause: в помощ на благотворителността, от 2014 г., ежегодно също се отбелязва #ЩедриятВторник.  Тази година той е на 30. ноември и насърчава щедростта, благотворителността, филантропията, дарителството в подкрепа на 12 каузи на различни неправителствени организации, които са в областта на екологията, образованието, подкрепата на деца от уязвими групи, жени, жертви на насилие, науката и др. В рамките на организиран от Фондация BCause Акселератор - засилено практическо обучение, основано на 25 години опит в дарителски кампании и с помощта на външни експерти, одобрените организации преминаха през всички елементи на планиране на успешна дарителски кампании, и подкрепени от ментори, днес те могат да бъдат открити и на двете дарителски платформи - Платформата.bg и DMS 17777.

Една от 12-те каузи на #ЩедриятВторник е и каузата на Сдружение “Самаряни” - “Да създадем заедно защитен кът за детски игри!” за ремонт на детски кът, който да се превърне в едно красиво място за игра на децата в Кризисен център “Самарянска къща”, с нови люлки, няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградка…

 (https://platformata.bg/bg/kauzi/1391:926-2021-11-23-10-54-39/details/campaign.html)


Ние вярваме, че #ДетствотоНеБиваДаБоли - #ДетствотоЕВремеЗаИгри! И отправяме покана: #иТИДари!


* * *

Близо 18 години, Сдружение „Самаряни“ работи по проблема домашно насилие,   като предоставя безплатна подкрепа на пострадалите от насилие в Кризисен център “Самарянска къща”.

В Сдружение “Самаряни” полагаме големи усилия да работим чрез индивидуален подход с всяка жена и дете, като търсим възможности за осигуряване на най-добрите условия за подкрепа. Затова ни помагат доброволци и дарители, които привличаме чрез каузите ни -  „Детството не бива да боли!“,  “Любовта не бива да боли!”,  и дарителски, финансов фонд “ЗАЩИТА на жени, пострадали от насилие”.

Най-новата кауза на екипа ни е каузата “Да създадем заедно защитен кът за детски игри!”, търсещ дарителство чрез DMS 17777 IGRA и Платформата.бг на Фондация “Бикоуз” - в помощ на благотворителността, за ремонт на детски кът - едно красиво място за игра на децата в Кризисен център “Самарянска къща”, с нови люлки, няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградка... Тази кауза участва в #ЩедриятВторник, благодарение на проект „Информиране, ангажиране, успех!“ на Фондация BCause, който се изпълнява с финансова подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП за подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери детски | център | нови | подкрепа | организации | насилие | Фондация | красива | Дарителски | ЩедриятВторник

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори