23.6% от населението в Старозагорско е живяло под прага на бедност

Стартира проучване за доходите и условията на живот

 02.04.2019 12:56
23.6% от населението в Старозагорско е живяло под прага на бедност

422 домакинства от Старозагорска област ще бъдат анкетирани в рамките на проучването на Националния статистически институт „Статистика на доходите и условията на живот 2019”.

Изследването се провежда върху шестгодишен ротационен панел от обикновени домакинства. Размерът на извадката за всяка година в панела е около 8 600 домакинства, разпределени във всички области на страната. Извадката се състои от шест ротационни групи, като всяка година една от ротационните групи отпада от наблюдението и се заменя с нова. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години.

В област Стара Загора ще бъдат анкетирани общо 422 домакинства от Братя Даскалови, Българене, Винарово, Габарево, Горно Сахране, Гурково, Гълъбово, Еленино, Енина, Зимница, Казанлък, Коларово, Конаре, Крън, Могила, Мъглиж, Мъдрец, Николаево, Обручище, Оряховица, Осетеново, Полски градец, Преславен, Раднево, Розово, Спасово, Стара Загора, Старозагорски бани, Трънково, Търничени, Хан Аспарухово, Черганово, Чирпан и Шейново.

В периода април - май 2019 г. избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро „Югоизток”, отдел „Статистически изследвания – Стара Загора” за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Наблюдението се провежда паралелно във всички страни членки на Европейския съюз, с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

По данни на същото проучване, проведено през 2017г. в област Стара Загора размерът на линията на бедност е 396.33 лв. средномесечно на лице от домакинство, като под прага на тази линия е живяло 23.6% от населението на областта.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | бъдат | условията | живот | област | доходите | домакинства | извадката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори