26 отбора от 14 училища ще се състезават във второто издание на "Будилник"

Състезанието се провежда в три състезателни групи – 2, 3 и 4 клас; 5, 6 и 7 клас; 8, 9 и 10 клас. 26 отбора от 14 училища от 4 града ще се състезават по решаване на 5 математически задачи за всеки клас за не повече от един учебен час.

 26.10.2023 10:44
26 отбора от 14 училища ще се състезават във второто издание на "Будилник"

На 30 октомври 2023 г.  в Стара Загора ще се проведе второто издание на математическото състезание „Будилник“. То ще се проведе под патронажа на омбудсмана на община Стара Загора Иванка Сотирова и със съдействието на фондация „Математика без граници“.

Състезанието се провежда в три състезателни групи – 2, 3 и 4 клас; 5, 6 и 7 клас;  8, 9 и 10 клас. 26 отбора от 14 училища от 4 града ще се състезават по решаване на 5 математически задачи за всеки клас за не повече от един учебен час.

На поканата за участие се отзоваха следните старозагорски  училища: НУ „Димитър Благоев“, 2 ОУ „П. Р. Славейков“,  ОУ „Кирил Христов“,  5 ОУ „Митьо Станев“, 9 ОУ „Веселин Ханчев“, 13 ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Георги Райчев“,  СУ „Васил Левски“, ППМГ „Гео Милев“ и ГПЧЕ „Ромен Ролан“. В конкуренцията се включват и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък, ОУ „Георги Кирков“, гр. Казанлък, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, гр. Пазарджик и ППМГ „Иван Вазов“, гр. Димитровград.   

Победителите ще получат шампионски купи, медали и книги на 1 ноември 2023 г. пред паметника на митрополит Методий Кусев в парк „Аязмото“.

На сертификатите за участие, които ще получат всички участници са  снимките и имената на  видни български будители,свързани със Стара Загора: Иван Салабашев – автор на първия оригинален труд по математика в България, Георги Шишков – създал в Стара Загора първия математически кръжок в България, Анастасия Тошева – учител на Райна Княгиня, открила училище в Стара Загора, митрополит Методий Кусев - eдин от водачите на движението за църковна независимост и национално обединение, старозагорски митрополит и създател на парк „Аязмото.

Следващата математическа проява  за ученици е събитието „Стара Загора търси математически таланти“, която ще се проведе в три етапа – подготвителна част, два състезателни кръга и математически празник за всички участници в навечерието на Коледа.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Георги | училища | клас | Иван | Митрополит | проведе | отбора | математически

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори