44 младежи са ползвали "Наблюдавано жилище" през последните 9 години

Сдружение "Самаряни" с нов договор за предоставяне на социалната услуга „Наблюдавано жилище" – Стара Загора

 16.04.2019 09:58
44 младежи са ползвали "Наблюдавано жилище" през последните 9 години

Социалната услуга „Наблюдавано жилище" е разкрита като делегирана държавна дейност в Стара Загора през април 2009 година. Оттогава, Сдружение „Самаряни управлява и предоставя тази услуга в рамките на обхвата на три последователни тригодишни договора, сключени с Община Стара Загора, след провеждане на съответни конкурсни процедури. Това успешно партньорство ще продължи и през новия период 2019 - 2022 г.,  в рамките на четвърти пореден договор.

„Наблюдавано жилище" – Стара Загора, е форма на предоставяне на социални услуги за оказване на подкрепа и консултиране на лица, навършили 18 години, които напускат специализирана институция, преходно жилище или защитено жилище и им предстои да водят независим начин на живот; както и за осъществяване превенция на настаняването на такива лица в специализирана институция. Тази социална услуга подкрепя и млади хора от общността, попаднали в рискова житейска ситуация или състояние на бедност, неподкрепени от страна на своето семейство или близките си. Услугите са основани на базисни принципи в социална работа, при прилагане на индивидуален подход и са съобразени с конкретните потребности на всеки неин потребител, във връзка с което се изработват концепции за предоставяне на услуги в краткосрочен или дългосрочен план.

Услугата „Наблюдавано жилище" разполага с две самостоятелни жилища, всяко от които е с капацитет 4 места. През последните 9 години в услугата са били настанени общо 44 лица – 28 младежи и 16 девойки. От тях, 35 са израснали в социални институции, а 9 са били отглеждани в семейна среда.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери лица | Стара | Загора | услуга | жилище | Наблюдавано | предоставяне

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори