VI Основно училище „Свети Никола“ минава на едносменен режим

Тази година с намален брой паралелки ще бъдат Основно училище "Кирил Христов" и Начално училище "Димитър Благоев"

 14.05.2019 15:49
VI Основно училище „Свети Никола“ минава на едносменен режим

Системата за електронно записване на първокласниците ще бъде отворена на 20 май от 12.00 часа. Поредността на входиране на заявлението няма отношение към класирането на децата, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова. Тази година с намален брой паралелки ще бъдат Основно училище "Кирил Христов" и Начално училище "Димитър Благоев". Друга важна тема за родителите е въвеждането на едносменния режим на учениците. Предстои това да се случи през следващата учебна година за възпитаниците на VI Основно училище „Свети Никола“.

През последните дни отново се спекулира със създаването на т.нар. „сборни групи“ в детските градини в Стара Загора.

„Заповедта на кмета на Стара Загора гласи, че детските градини работят с непрекъснат режим на работа“, каза Иванка Сотирова. Тя допълни, че малчуганите, които са получили свидетелства за завършена 4-та група от предучилищното си обучение, имат право да посещават детските заведения до 14 септември. „Ситуцията за сборните групи е налице, когато броят на децата е под 14. Директорите правят проучване, за да изготвят графици, но това не бива да тревожи родителите“, подчерта Сотирова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери година | училище | основно | детските | Сотирова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори