Антон Андонов, областен координатор на ВМРО: Решението на съда е очаквано

"Според нас решението на ОИК – Казанлък относно кмета на село Копринка беше противозаконно и ние го обжалвахме затова", казва областният координатор на войводите и общински съветник.

 12.02.2020 10:21
Антон Андонов, областен координатор на ВМРО: Решението на съда е очаквано

Г-н Андонов, вчера Административният съд в Стара Загора се произнесе по жалбата на ВМРО-БНД относно решение на ОИК в Казанлък, с което не са прекратени пълномощията на кмета на Копринка Кенан Шакир Саид. В жалбата си до ОИК сигнализирате, че кметът е нарушил закона, след като не е подал заявление в изискуемия от закона срок за напускане на управляваната от него фирма. Съдът връща обратно преписката на ОИК Казанлък за ново произнасяне, съобразно дадените указания и отменя решението й за отхвърляне на предсрочно прекратяване на пълномощията. Как ще коментирате решението на АС?

Наше задължение беше да обжалваме решението на Общинска избирателна комисия, като искам да отваря една скоба, че ние нямахме интерес, тъй като нашият кандидат за кмет на Копринка бeше трети на тези избори, но в крайна сметка трябва да се спазва законът. Според нас, решението на ОИК – Казанлък беше противозаконно и ние го обжалвахме затова. Бяхме сигурни, че ще бъде такова решението на съда ,тъй като ОИК си е „затворила очите“ не знам по какви причини, и е извършила такова нарушения. Нямам информация дали решението на Административния съд ще бъде обжалвано.

Вашите колеги общински съветници от БСП в Стара Загора излязоха с позиция, че няма да подкрепят Бюджет 2020 година на Община Стара Загора на сесията утре. Как ще гласувате вие и другият общински съветник от ВМРО, ще дадете ли своята подкрепа?

Да, ние ще го подкрепим, защото това е един балансиран бюджет, и защото политиките, които заложихме в предизборната ни кампания, бяха отразени в него.

Дали ще срещнете подкрепа относно Правилника за отпускане на еднократна финансова помощ за новородени или осиновени деца, който ще се гласува утре. Предложението за Правилника е на общински съветници от ВМРО, Народен съюз и ГЕРБ?

Мисля, че всички общински съветници би трябвало да се замислят и да подкрепят подобен Правилник. Наслушах се през седмицата на какви ли не теми по този въпрос. Коментираха се и суми от порядъка на 1000 -1500 лв. С колегите решихме първо да създадем една рамка, а на второ четене на Правилника да коментираме сумите и как да бъде разпределени. Държим това разпределение да бъде на две нива – за хора със средно и за хора с висше образование с минимум степен бакалавър. Какви ще са сумите зависи от възможността на бюджета. Това ще бъде един пилотен проект, за да видим реално как той ще сработи. Във всеки нов бюджет, ако можем , ние ще увеличаваме сумите, но да заложим в момента една сума, както искат от БСП от 1000 лв, без да е обоснована, това би натоварило всеки следващ бюджет. Нека не забравяме, че сумите, които коментираме са два пъти по-големи от тези, които дава държавата.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Казанлък | решението | беше | бюджет | Затова | Андонов | ВМРО | Правилника | Антон Андонов | Бюджет 2020 | сумите | обжалвахме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори