Депутатът Александър Вълчев в Стара Загора: В момента има преразпределение на порциите

"Това, което правят в момента, е било през цялото време. Такова е впечатлението ни отвътре - едно разпределяне на порции, каране, опитване кой да има повече властови функции. Дори в меморандумите им и което е уж за разбирателство, в тези документи не съществуват конкретни мерки за хората. Навсякъде е как да разделим и какво да направим, вътрешно мислят по този начин, а за хората - каквото стане", допълни депутатът, попитан за оценката му за работата на правителството през изминалите девет месеца.

 10.03.2024 18:20
Депутатът Александър Вълчев в Стара Загора: В момента има преразпределение на порциите

Дали ще има ротация или ще се върви към избори, никой не може да знае, тъй като според нас сега тече едно изнудване кой повече ще заграби от това, което имат, на кой колко ще се падне от регулациите, има преразпределение на порциите. Така коментира пред stz24.com старозагорският народен представител от ИТН Александър Вълчев темата с преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на кабинет.

"Това, което правят в момента, е било през цялото време. Такова е впечатлението ни отвътре - едно разпределяне на порции, каране, опитване кой да има повече властови функции. Дори в меморандумите им и което е уж за разбирателство, в тези документи не съществуват конкретни мерки за хората. Навсякъде е как да разделим и какво да направим, вътрешно мислят по този начин, а за хората -  каквото стане", допълни депутатът, попитан за оценката му за работата на правителството през изминалите девет месеца.

"Нашето мнение е като това на обикновените хора, с една малка разлика, че ставаме все по-непримирими, а хората се примиряват. Няма я тази гражданска енергия, която я имаше преди. Дали я убиха многото избори, или това, което направиха ПП-ДБ с тази прегръдка с ГЕРБ и ДПС, но ние сме непримирими и ще продължаваме напред", категоричен бе Вълчев.

Той коментира и случая с обещаните средства за проекти на общини, за които кметове изразиха опасения, че няма да бъдат осигурени. 

По думите му това е "поредният случай, в който се хвърлят големи обещания, а нищо не се случва. Това е пример за работата на това правителство. Казват нещо, обещават, а на практика нищо не се върши, само едни медийни балони. Прави са кметовете, трябва да си търсят правата, не могат избирателите да се хранят със статии и лозунги", посочи Вълчев.

В "Има такъв народ" са оптимисти по отношение на предстоящите евроизбори, тъй като и в момента агенциите им дават възходящи позиции. Обсъждат се имена, в листите ще попаднат хора, които ще са и професионалисти, и такива, които ще прегърнат каузата на ИТН, ще се разчита да бъдат лоялни към политическата формация и към избирателите. 

"Със сигурност ще имаме поне един евродепутат, борим се за повече места, но това зависи от гражданите. Ако смятат, че тази политика, която провеждаме има нужда да е на по-високо ниво, ще ни гласуват повече доверие. Така ще имаме повече лостове, защото е важно в европейския парламент да имаш лостове, особено след като най-вероятно ще има пренареждане на европейската политика. Вижда се един завой към по-консервативното, ние също сме в тази посока", посочи Вълчев.

По-рано днес той проведе срещи с избиратели в Гълъбово и в Стара Загора и даде висока оценка на работата на областния координатор на ИТН и общински съветник Тихомир Тенев. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | хората | повече | парламент | едно | Няма | правят

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори