БСП-Казанлък: Бюджетните средства да се насочат към хората, а не към партийната касичка на ГЕРБ

Бюджетът на ГЕРБ е фалшиво лустро и предизборни лентички, смятат от БСП

 28.01.2019 15:16
БСП-Казанлък: Бюджетните средства да се насочат към хората, а не към партийната касичка на ГЕРБ

БСП-съветниците гласуваха против проекта на Бюджет 2019 на община Казанлък. Според левицата това е бюджет на фалшивото лустро и на предизборните лентички. „Когато ги режете, не забравяйте, че отговорността за демографската катастрофа и политическото бездушие е изцяло Ваша. И ако днес, уважаеми управляващи от ГЕРБ, не ви светне червената лампичка, утре ще бъде късно”, обърна се председателят на Групата Пламен Караджов към ГЕРБ, представяйки позицията на левицата. Той риторично попита: Никой ли в тази зала не забелязва, че община Казанлък се топи?! По думите му Казанлък е един от 5-те необластни градове с най-бързо намаляващо население според НСИ.

Данните сочат, че младите казанлъчани все по-често предпочитат да раждат и отглеждат децата си извън Казанлък. За миналата година над 200 деца на казанлъчани са родени извън България. „Все повече жилища в нашата община остават трайно заключени. Тъмните прозорци на Вашето управление с „видимите резултати” се увеличават”, подчертава в Позицията съветникът. По думите на кмета, „в рамката на бюджета не се предвижда увеличение на размера на местните данъци и такси”. БСП нарекоха кметското твърдение „лъжа”, тъй като още на днешната сесия кметът предложи увеличение на  данъка на МПС, който бе гласуван от ГЕРБ.

Съветниците предлагат да се обърне още днес „философията на бюджета от изтичането на публични средства - през инфраструктурните проекти в партийната касичка на ГЕРБ - към средства, насочени директно към хората”. Бюджетът на община Казанлък за 2019г. води до задълбочаване на социалните неравенства и засилване на чувството за бедност. „Хората са на ръба на оцеляването, но вие не желаете да ги чуете. 10% увеличение на заплатите няма да компенсира увеличените двойно сметки за ел.енергия, увеличените разходи за храна, здраве, вода, отопление…Нарастващата бедност и липсата на властови контрол  доведоха до увеличаване на битовата престъпност, до задълбочаване на проблемите с ромското население. Ежедневно ставаме свидетели на посегателства върху имуществото на казанлъчани, на вандалски прояви и системно нарушаване на общинските наредби”, се казва още в Позицията. Караджов призова управляващите да излязат от собствената си матрица по-скоро и да видят реалността -  мрачна, изпълнена с безпокойство, бедност и страх”.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери позиция | бюджет | Пламен Караджов | БСП Казанлък

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори