В Стара Загора "БСП за България" регистрира листата си за изборите, водач е Драгомир Стойнев

Социалистите в Старозагорско регистрираха пълна листа с 22 кандидати за народни представители, която е представителна за всички общини в областта.

 04.05.2024 14:45
В Стара Загора "БСП за България" регистрира листата си за изборите, водач е Драгомир Стойнев

„Не съм напускал областта, работих по проблемите й като член на Комисията по енергетика в Парламента“, това заяви Драгомир Стойнев, при регистрацията на листата на коалиция „БСП за България“ за 27 МИР – Стара Загора. Стойнев, който е водач на листата за тези избори, бе представител на Старозагорска област в Народното събрание до изборите през юли 2021 г.

Социалистите в Старозагорско регистрираха пълна листа с 22 кандидати за народни представители, която е представителна за всички общини в областта.

Пред журналисти водачът на листата обяви, че БСП ще продължи с категоричната си позиция за преразглеждане на параметрите на Зелената сделка. „През последните 10 години нямаше устойчив план за развитието на въглищните райони, нямаше смелост у управляващите да предоставят конкретни решения. Комплексът е важен не само за старозагорско, но и за България. Ние се противопоставяме на непропорционално и непазарно увеличение на цената на въглеродните емисии в Европа, защото това води до затваряне на въглищните централи. Политиките по отношение на намаляване на емисиите следва да са на база на приноса на всяка страна-членка. България е постигнала 43% намаляване на емисиите на парникови газове към 2022 спрямо 1990 г. Новите политики по отношение на климата не бива да задушават икономиките на държавите с най-висок принос. Не може да ни се поставя условие да изпълняваме изкуствено поставени квоти, без да се мисли за индустрията и хората ни, които също са европейски граждани“, посочи Стойнев пред медиите. 

Той изрази съжаление за състоянието на политическия диалог по темата като посочи, че взаимни нападки и обиди между ГЕРБ и ПП са предизборни, но не носят нищо продуктивно. „Ние от БСП залагаме на устойчивите решения и на диалога. Мисля, че го показахме в последните седмици. БСП демонстрира как трябва да се работи в парламента и в бъдеще - обединихме политическите сили да приемат нашето предложение да отпадне гласуването на  Пътната карта за климатична неутралност, която само щеше да задълбочи проблемите на въглищните региони. Получихме подкрепа и за законопроекта за отлагането на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата. Радвам се, че ГЕРБ, ДПС, ИТН, „Възраждане“ се вслушаха в БСП.“

Стойнев припомни, че много хора са останали излъгани в комплекса Марица изток: „Лидери идваха, срещаха се с миньорите, подписваха декларации, а в парламента правеха обратното“. Според него няма яснота как държавата ще реагира, ако се стигне до затваряне на работни места и даде пример със съкратените 160 служители на Контур Глобал, за които няма план за социална подкрепа и реинтеграция на пазара на труда.

Драгомир Стойнев очерта като втори приоритет в областта здравеопазването. „Няма как частните болници, каквито никнат и в Стара Загора, да завземат територията на държавните, да правят профилактика, да поемат обичайните случаи, финансирани от Здравната каса, а за тежките решения и случаи всички да тичат в държавните болници“. Стойнев изрази и притеснение за състоянието на образованието, не само заради качеството и скъсаната връзка с пазара на труда, но и заради изтриването на историята от учебниците. Събарянето на паметници, обезличаването на събития от миналото ни, са пагубни за младите хора, според него.

Eто кои са имената в листата с кандидати за народни представители:

101. Драгомир Стойнев – член на НС на БСП, министър на икономиката и енергетиката 2013-2014 г.

102. д-р Неделчо Маринов, магистър по „Ветеринарна медицина“, началник отдел „Контрол на храните“ в Областна дирекция по безопасност на храните-Стара Загора, Председател на Областния съвет на БСП-Стара Загора.

103. Мариана Тодорова, директор на Детска градина „Латинка“ гр. Гурково.

104. Георги Йорданов, студент по специалността „Енергетика“, управител на частно дружество.

105. Галина Господинова, търговски супервайзор в частно дружество. Общински съветник в мандат 2019-2023 г. в Общински съвет-Стара Загора, заместник-председател на Общински съвет на БСП-Стара Загора.

106. Момчил Ненов,  строителен инженер, ръководител язовирен район в НЕК-ЕАД. Народен представител в 47-мо Народно събрание.

107. Динко Господинов,  докторска степен по  „Електроснабдяване и електрообзавеждане”. Експерт „Управление на имоти“ в Национален институт по метеорология и хидрология.

108.  Тодор Ковачев, бакалавър по „Аграрна икономика“, горски надзирател към Държавно горско стопанство, земеделски производител.

109. Пламен Запрянов, бизнесмен, коалиционен партньор от ПП „МИР“.

110. доц. д-р Неделин  Марков,  регионална икономика, университетски преподавател.

111. Камен Мартинов, магистър по „Икономика на алтернативния туризъм“, общински съветник в Чирпан, Областен координатор на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

112. Милена Данкова, магистър по „Предучилищна и начална училищна педагогика“, старши учител в основно училище в Стара Загора.

113. Владимир Грамовски, магистър по „Мениджмънт на социалните и  педагогическите организации“. Търговски представител в частно дружество.

114. д-р Радослав Георгиев, магистър по „Медицина“ и „Здравен мениджмънт“, лекар в Спешно отделение на МБАЛ „Тракия“.

115. Мая Славова, магистър по „Социална педагогика“, социален работник в Център за обществена подкрепа-Стара Загора.

116. Стефан Стойчев,  икономист. Работил като финансов инспектор в АДФИ. Общински съветник в мандат 2019-2023 г. в Общински съвет-Мъглиж.

117. Драго Коев, магистър по „Право“ и „Счетоводство и контрол“, експерт в сектор „Сигурност“.

118. Димитър Димитров, специалист в сферата на сигурността и отбраната, кмет на кметство с. Долно Сахране, община Павел баня в мандат 2019-2023 г.

119. Мария Танева, студент по „Българска филология“, земеделски производител.

120. Марийка Илиева, магистър-педагог.

121. Димка Нейкова, магистър по „Счетоводна отчетност“ и „Публична администрация“, с дългогодишен опит в сферата на финансово-счетоводната дейност в държавни и частни структури.

122. Кристина Денева, бакалавър по „Агрономство“, управител на малък семеен бизнес.

 

 

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | България | Драгомир | Стойнев | пазара | областта | решения | въглищните

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори