БСП предлага държавата да изкупи прасетата от "задния двор"

В момента имаме неработеци институции, унищожени държавни структури, институции, пълни с партийно лоялни некадърници, които не знаят какво да правят, категоричен е Драгомир Стойнев

 02.08.2019 12:58
БСП предлага държавата да изкупи прасетата от "задния двор"

БСП предлага държавата да изкупи прасетата от личните стопанства на хората по пазарни цени. Това трябва да стане веднага.  По този начин ще се тушира напрежението, коментира старозагорският депутат от левицата Драгомир Стойнев. Да, те не са регистрирани. Но лесна ли е регистрацията и не са ли много бюрократичните спънки?, попита Стойнев.

"За хаоса в момента са виновни от ГЕРБ. Африканската чума ще ускори процеса по обезлюдяване на българските села. За нея се знае от 2016 година. Правителството на ГЕРБ наблюдаваше как една зараза се приближава до страната, но никой не предприе действия болестта да бъде спряна. В момента сме в ситуация, в която няма кой да обясни на хората какво се случва, не се предлагат конкретни решения и за съжаление несигурността се задълбочава", обясни Стойнев.

Според него системата се разпада от първия мандат на Борисов. Тогава беше ликвидирана Националната ветеринарномедицинска служба и беше създадена Българската агенция по безопасност на храните, която не изпълнява функциите си относно здравето на животните. ОТ 2014 година няма годишен рамков договор със съсловните организации", допълни депутатът от левицата.

През септември БСП предложи Закон за браншовите организации в земеделието, за да се седне на една маса и да се намерят най-правилните решения. В момента имаме неработеци институции, унищожени държавни структури, институции, пълни с партийно лоялни некадърници, които не знаят какво да правят. Стане ли нещо, разбираме, че живеем в една нерабтеща държава", категоричен е Драгомир Стойнев.

Според ветеринарния лекар Трайко Алчев моментът на превенция на болестта Африканска чума по свинете е изпуснат. След всички заболявания населението няма доверие на ветеринарните лекари. Животните трябва да бъдат ликвидирани, за да не се разпространи заразата.

"Не беше направена оценка на рисковите моменти, откъде навлиза това заболяване. Вирусът е много устойчив и вече е късно да бъде овладян. Препоръчваме на хората да заколят животните си, докато няма регистриран случай в нашата област. Месото от болно животно не става за консумация".

Броят на животните намалява, мотивацията на хората да ги отглеждат също. Ние сме аграрна страна, а делът на вносните продукти е много голям. Би трябвало да се стимулира производството, е мнението на д-р Трайко Алчев.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | БСП | предложение | Африканска чума

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Малката свинарка 03.08.2019 08:10

Най-сетне някой нещо да предложи! Оня българоубиец обещава обезщетения ама кога как на кого ще стане като при бедствията. Държавата помага ама друг път. В ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА СМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! ЧУМАТА бАНКЯ!!!!!!!!!!!!!!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори