БСП-съветниците: Да решим проблемите в казанлъшката болница днес, утре ще бъде късно

Колкото повече пациенти преминават през здравното заведение, толкова повече се увеличават загубите

 21.02.2019 10:11
БСП-съветниците: Да решим проблемите в казанлъшката болница днес, утре ще бъде късно

За незабавна финансова помощ за казанлъшката болница МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" призовават общинските съветници на БСП в своя Позиция. Чрез нея те алармират, че болницата е в критично състояние.

„Системният финансов колапс се дължи на правителството и на НЗОК, които утвърдиха цени на клиничните пътеки, непокриващи реалните разходи за труд, лекарства и консумативи. Възможността да се компенсират грешките на управляващите съществува - Общинският съвет като собственик на търговското дружество може спешно да заседава и да съживи болницата. Ако не го направим, съществува реален риск да останем без болница. Не можем да подложим на това нашите съграждани", заявяват БСП-съветниците. Според тях предложението да се дари терен от Община Казанлък, с цел продажба, с прогнозна стойност 200 хил. лв. е частично решение. Сумата не може да осигури дори нарастването на минималната работна заплата на персонала от 510 лв. на 560 лв.

„Колкото повече пациенти преминават през здравното заведение, толкова повече се увеличават загубите. 400 души лекари, медицински специалисти и помощен персонал, колкото повече работят, толкова по-малко получават. „До кога така!?" – с право питат и протестират", се сочи в Позицията на левицата. Съветниците предупреждават, че бездействието ще доведе до злощастния модел „Поморие", когато общинската болница в черноморския град затворя врати и персоналът си отива, едва тогава местният парламент гласува помощ в размер на 1 млн. и 300 хил. лв. Но това връща само 50% от медицинските  кадри и  отделенията се закриват.

„Варианти за решения има, но има ли воля да се обсъдят и решат?! Бездействието е пагубно. В името на Казанлък, на нашите съграждани - нека да решим днес проблема, утре – ще бъде късно", призовават от БСП.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери повече | болница | толкова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори