БСП с предложения за Бюджет 2019

Най-големият проблем според БСП е демографската криза

 29.01.2019 13:42
БСП с предложения за Бюджет 2019

БСП няма да подкрепи общинския бюджет за 2019 година. Според съветниците от левицата местният бюджет е инструмент за провеждане на политики, а не рекорден бюджет с пари, насочени предимно към ремонти.

Най-големият проблем според БСП е демографската криза. Поради тази причина от левицата предлагат таксата за детските ясли и да се намали с 50%. Според тях това би струвало на общината около 1,5 млн лева.

Общинските съветници настояват и за изграждането на социални жилища, които да се отдават на млади семейства и талантливи младежи от Стара Загора. През последните седем години общинският жилищен фонд е намалял със 121 жилища, като от продажбата им годишно в хазната постъпват повече от 1,2 млн лева. Средствата обаче не се влагат в закупуване на нови жилища, а в ремонти.

Проблем са и здравните служби по селата и ДКЦ-тата, които са в окаяно състояние, и трябва да бъдат ремонтирани. От БСП са категорични, че повече пари трябва да бъдат заделени и за селата.

Всички предложения на БСП са внесени в общинска администрация. Бюджетът ще бъде гласуван на предстоящата сесия в четвъртък.

На 9 март ще се проведе заседание на общинската конференция на старозагорските социалисти, на което ще бъдат гласувани предложенията за кандидатите за евроизборите, а окончателната листата на БСП трябва да бъде утвърдена до края на месец март.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | БСП | предложения | бюджет

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори