Борис Кърчев пръв си даде имунитета

Когато прехвърлях фирми, те не са имали задължения, обясни още депутатът

 08.11.2018 12:00
 Борис Кърчев пръв си даде имунитета

Подавам искане за свалянето на имунитета ми. Това заяви депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев след като прокуратурата поиска имунитета му като народен представител, съобщава Стандарт.

Когато прехвърлях фирми, те не са имали задължения, обясни още депутатът.

Малко по-рано стана ясно, че имунитетът му е поискан във връзка с избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. В резултат на подадени сигнали от гражданин и НПО е започнала проверка, която е установила достатъчно данни за извършено от Борис Кърчев данъчно престъпление - затова, че през месеците юни – юли 2015 г. в гр. Стара Загора като управляващ „Би Би Си Кейбъл" ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Става дума за 320 000 лева ДДС, като потвърдил неистина в подадена Справка - декларация по ЗДДС и използвал документи с невярно съдържание – отчетни регистри и данъчни фактури и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

В хода на проверките е установено използването на сходна практика за избягване, установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери и от „КТВ" ООД. Управляващ съдружник в дружеството от създаването му на 24.03.2005 г. до 24.08.2016 г. е бил Борис Кърчев.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Борис | големи | размери | задължения | особено | данъчни | Кърчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори