ВМРО с последователна политика по отношение на ромския проблем

Според местната партийна структура на ВМРО, законите в страната ни трябва да бъдат общи за всички граждани. Общината не е благотворително дружество.

 16.01.2019 12:54
ВМРО с последователна политика по отношение на ромския проблем

ВМРО – Стара Загора с последователна политика по отношение на ромския проблем. Още през далечната 2012 г. структурата на ВМРО в Стара Загора е изготвила наредба за доброволни отряди по селата в Старозагорско. Документът е имал за цел да регламентира дейността на формированията, които да оказват съдействие на полицията за противодействие на престъпността в малките населени места, припомнят от старозагорската организация.

През изминалата 2018 г. ВМРО – Стара Загора е алармирала за част от проблемите около циганизацията. Инициирана е среща с общинското ръководство и е предложено да бъде направена пътна карта за период от 10 години, която да начертае решението на проблема с незаконното строителство, който засяга не само Стара Загора, но и околните села.

През октомври месец 2018 г. в Гълъбово след опит на полицията да прекрати шумно циганско празненство се стигна до практически цигански бунт с ранени полицаи. Наложи се намеса на жандармерията. След поредния цигански произвол беше изготвена декларация и се постави едноседмичен срок на шефа на МВР в Стара Загора, през който той трябва да предостави информация за вида и броя на криминалните елементи в единадесетте цигански махали в Старозагорско, за приложените мерки при последните подобни случаи в Казанлък, Енина и Гълъбово, както и за превантивните действия, които ще бъдат предприети.

Дни след това евродепутатът Ангел Джамбазки проведе открита приемна в Казанлък на тема „Циганските своеволия".

Патриотите от ВМРО подкрепиха усилията на полицаите за справяне с инцидента в Гълъбово и във всякакви такива случаи.

Летните месеци на 2018 г. вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепи в широко дискутирана позиция всички действия на полицаите при сходен случай в Ботевград. Тогава полицията бе обвинявана в превишаване на правата и употреба на сила. Каракачанов обаче напомни, че при такива казуси е нужно да се прилага цялата строгост на закона.

Според местната партийна структура на ВМРО, законите в страната ни трябва да бъдат общи за всички граждани. Общината не е благотворително дружество.

„Предприемали сме множество действия за премахването на незаконни постройки, срещу замърсяването, срещу свободното движение на безстопанствени животни, незаконната сеч, нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите, шумните веселби и силна музика извън позволените за това часове”, казват старозагорските воеводи.

Сигнали може да изпращате в партийния офис на ВМРО – Стара Загора, на ул. „Княз Борис" № 65, както и на имейл: vmromo@abv.bg или на телефон: 0888 922 836 .

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | политика | ВМРО | ромски проблем

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори