Валентина Бонева с въпроси към кмета

Питанията са свързани с ремонтите в града

 24.04.2019 18:15
Валентина Бонева с въпроси към кмета

Какъв е крайният срок за ремонта на пешеходната зона в Стара Загора?, пита лидерът на БСП Валентина Бонева. Въпросът е към кмета на Стара Загора Живко Тодоров, а Бонева очаква конкретни отговори на предстоящото заседание на местния парламент утре.

Въпросите са заради неколкократните допълнителни споразумения, подписани между общината и ДЗЗД „Красива Стара Загора", изпълнител на проекта.

БСП лидерът очаква отговор защо се бави изпълнението на ремонта и какви мерки са предприети на обекта, за да се гарантират сигурността и здравето на пешеходците и недопускане на инциденти с пострадали граждани. В Районна прокуратура – Стара Загора на 8 април вече беше подаден един сигнал за инцидент с 60-годишна жена. Тя пострада тежко при инцидент по централния булевард на стълбите в района на бившия електродом и е с фрактури на ръцете, травми по главата и тялото.

Има ли Акт 16 за площада и от кога?

Въпросът е по повод изнесена в публичното пространство информация, че е приключено изпълнението на проекта за реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на площадното пространство около общината и че обектът е приет с Акт 16. Чрез питането си общинският съветник Валентина Бонева търси отговори на коя дата е подписан Акт 16 и има ли отклонения от проекта при изпълнението му. Тя очаква, ако има такива да се уточни какви. Констатирани ли са отклонения в качеството на изпълнение и, ако има, какви санкции са наложени за тях. Кметът трябва да отговори и колко дни община Стара Загора е признала за неработни по обективни причини, с колко дни просрочено изпълнението на обекта и какъв е размерът на неустойката, която изпълнителят ще заплати на общината. Неколкократно Живко Тодоров обяви, че точният размер на наложените санкции ще бъде публично оповестен.

БСП очаква отоговорите на градоначалника и  за реконструкцията, модернизацията и въвеждането на мерки за енергийна ефективност за сградата на ГПЧЕ „Ромен Ролан" в Стара Загора:

1. С колко е просрочен ремонтът на ГПЧЕ "Ромен Ролан" и какви са санкциите за забавянето?

2. На коя дата обектът е предаден от изпълнителя, съответно приет от възложителя по надлежния ред?

3. Какви санкции са наложени на проектанта заради множество изменения в първоначалния проект, което доведе до забавяне на строителните и монтажните работи?

4. С колко дни е просрочено изпълнението на обекта?

5. Какъв е размерът на неустойката, която ще получи общината?"

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | очаква | изпълнението | Бонева | колко | общината | Валентина | санкции | какви

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори