ГЕРБ-СДС откри в Стара Загора предизборната си кампания

"Победата е нужна, за да спрем безвремието, шуробаджанащината, която цари в управлението от известно време и да спрем експериментите, защото България не заслужава това, а заслужава прав и ясен път напред с номер 22 на изборите", апелира Тодоров.

 09.05.2024 20:30
ГЕРБ-СДС откри в Стара Загора предизборната си кампания

На 9 юни трябва да извоюваме не просто победа, а голяма победа, този призив отправи при откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС за изборите 2 в 1 кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на ИК на ГЕРБ.

"Победата е нужна, за да спрем безвремието, шуробаджанащината, която цари в управлението от известно време и да спрем експериментите, защото България не заслужава това, а заслужава прав и ясен път напред с номер 22 на изборите", апелира Тодоров.

Преди това, шеговито той анализира политическата обстановка през последните седмици. 

"От няколко седмици се задава основния въпрос: защо отиваме на избори, каква е причината, при положение, че имаше такива. Днес е време да си признаем, че сме отговорна партия. Отиваме на избори, защото ние счупихме сглобката от завист. Сигурно се питате защо? Не можахме да преодолеем огромните световни успехи на правителствата на промяната, а именно, започваме със завода за електромобили в Ловеч, който беше построен и вече бълва продукция за цяла Европа и света. Продължаваме със самолетната линия Скопия - София, която извозва непрекъснато хиляди доволни пътници, стигаме до петте моста на Дунав, които вече почти са готови, само остава да ги открием. Корупцията спря, няма корупция", допълни Тодоров и продължи в същия тон да описва политическия и обществен живот.

Кметът на Стара Загора припомни и за протестите на миньорите и енергетици и за риска от това да останат без работа, като изказа благодарност за взетите решения от последното НС, свързани с отпускането на по 250 милиона лева на Мини "Марица-изток" за следващите години за рекултивация и за отложената либерализация на пазара на електроенергия. 

След Живко Тодоров думата взе водачът на листата на ГЕРБ в столичния 23 МИР - Георги Георгиев, който е и бивш кмет на Млада Загора. Самият той е родом от Гълъбово и е учил в Търговската гимназия в Стара Загора. "Днес показваме ясно, че в центъра на политиката за опазване на енергийната сигурност и независимост на България основен приоритет за ГЕРБ и г-н Борисов е нашият регион", посочи Георгиев. 

 "Баща ми има 36 години стаж в енергетиката, баба ми също работеше в ТЕЦ-а, огромна част от хората тук сме от фамилии, в които поне един член работи в енергетиката. Ние сме научени да уважаваме труда на другите, който натрупва кал под ноктите, затова за нашата партия е недопустимо да се делим на умни, красиви и всички останали", сподели Георгиев, като обобщи, че енергетиката ще бъде приоритет и на следващия парламент. 

Томислав Дончев посочи образованието като приоритет №1, въпреки протестите на енергетици и миньори през последните месеци. "Това е най-важната инвестиция, защото това е инвестиция в хората, в нашите деца, конкурентоспособност на икономиката. Ние искаме нашите деца не да зубрят, а да получават умения, които да прилагат, нашите университети да обучават повече инженери, математици, химици, физици - това, от което има нужда нашата икономика. И да, от образованието съвсем естествено можем да отидем към индустриално развитие", каза той.

Бойко Борисов в Стара Загора: Това са изборите 

"Това не са поредни избори, това са изборите. Изборите са стабилна България в сигурна Европа. Сигурността на Европа днес зависи от стабилността на държавите членки и тяхната активна политика, периферните държави са в центъра и сърцето на европейските политики, защото гарантират сигурността на границите, на процесите по разширяване и благоденствието на хората в Европейския съюз", каза водачът на листата на ГЕРБ за Европейски парламент Росен Желязков.
 
"Опит, резултати, прагматични цели, ценности и лидерство" са петте разлики между ГЕРБ и всички останали партии, подчерта Мария Габриел. Тя допълни, че основни стратегически приоритети на ГЕРБ и ЕНП са отбраната, борбата с нелегалната миграция и енергетика, както и сигурността на децата, културата и културното наследство.
 

Автор: Светла Тенева
 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Живко Тодоров | ГЕРБ | откри | СДС | кампанията си за изборите | 2 в 1 | кмета на Стара Загора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори