Георги Гьоков, БСП: Мониторингът на България не е прекратен

Народният представител попита министър Захариева дали правителството е съгласно с мотивите на решението на Европейската комисия, че все още няма необходимите доводи за свалянето на мониторинга за борбата с корупцията.

 12.06.2020 15:13
Георги Гьоков, БСП: Мониторингът на България не е прекратен

„Информацията, че Европейската комисия ще запази мониторинга потвърждава практиката на това правителство да се хвали за неща, които не е свършило.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Георги Гьоков в питане към зам. министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той припомни, че в края на мандата си предишният председател на Европейската комисия препоръча мониторингът да бъде прекратен: ”Но на практика комисията не взе такова решение, а трябваше да бъде консултирано с Европейския парламент и с Европейския съвет, въпреки че това съгласуване не е необходимо. По този начин този механизъм не бе прекратен и продължава да съществува, но без да излизат мониторингови доклади по него. За да стигнем до момента, преди 10 дни, в доклад за макроикономическите баланси да се обърна внимание, че мониторингът в съдебната система не е прекратен”, припомни Гьоков.

Народният представител попита министър Захариева дали правителството е съгласно с мотивите на решението на Европейската комисия, че все още няма необходимите доводи за свалянето на мониторинга за борбата с корупцията. Попита и какви мерки ще предприеме, за да предотврати опасността Комисията не само да не прекрати докладите, а и да публикува негативно становище за корупцията. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Георги | комисия | министър | европейската | народен | представител | Гьоков | мониторинга | прекратен

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори