Георги Гьоков, народен представител БСП: Напоследък забравяме за заветите на героите

Много ми се иска да обърнам поглед назад, за да си припомним стореното от Ботев и от всички онези, които са загинали за свободата ни. Те са много!", заяви пред stz24.com старозагорският депутат Георги Гьоков.

 02.06.2020 14:04
Георги Гьоков, народен представител БСП: Напоследък забравяме за заветите на героите

"Героите напоследък само ги почитаме, а не се съобразяваме със завета им, за съжаление", коментира пред stz24.com старозагорският народен представител от БСП Георги Гьоков по повод днешната дата 2 юни.

"Просто сигурно трудният живот на по-голямата част от българите ги принуждава да се съсредоточат само върху отбелязване на такива годишнини, а се забравят завещанията на героите ни. Затова са тези дни като 2 юни -  който е забравил, който е пропуснал, да му се припомни! Много ми се иска да обърнам поглед назад, за да се върнем към стореното от Ботев и от всички онези, които са загинали за свободата ни. Те са много! Да видим как на тази възраст Ботев е проумял, че саможертвата за родината ще го направи безсмъртен. Не знам той дали го е проумявал, но аз го проумявам, че това го е направило безсмъртен. Можело е да живее кротко, а България да страда! Добре че е имало такива хора като него и хиляди други, за да сме това, което сме сега" , каза още депутатът.

Народният представител поднесе цветя пред паметника на Ботев в Стара Загора и под воя на сирените в 12 часа почете паметта на загиналите за свободата на България.

Сред присъстващите бяха общински съветници от БСП от старозагорския местен парламент.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Ботев | паметника | народен | цветя | старозагорски | представител | Георги Гьоков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори