Драгомир Стойнев: За 100 дни управление видяхме малко политика и повече лобизъм

Правителството е безпомощно – представя управленската си програма през летния сезон и показва, че няма визия как да управлява страната“

 14.08.2017 13:36
Драгомир Стойнев: За 100 дни управление видяхме малко политика и повече лобизъм

„През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, скандали, корупционни схеми. Правителството е безпомощно – представя управленската си програма през летния сезон и показва, че няма визия как да управлява страната“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Според него е наложителна мярка да се вдигнат заплатите на учителите.

„Ние сме категорично „за“, но това няма да подобри ефективността на системата. До кога децата ще са най-неграмотните в Европа и ще отпадат в най-ранна възраст от системата на образованието? Трябва да се помисли как ще се реформира този сектор, а от 7 години ГЕРБ не правят абсолютно нищо“, подчерта той. Стойнев е на мнение, че има хаос не само в системата на образованието, а и в здравеопазването и сигурността.

„Притеснява ни това, че няма идея за реформи и какво въобще трябва да се случи. Когато е необходимо да се правят реформи, правителството на ГЕРБ подава оставка. Вероятно и сегашният кабинет няма да изкара дълго“, коментира народният представител и припомни, че когато БСП е управлявала, винаги са се увеличавали заплатите.

 „Процентът на безработица у нас пада, защото половината държава се изнесе“, каза още Стойнев. По неговите думи всеки ден хората желаят да напуснат тази страна, а полетите са претъпкани. „Големият проблем е как да отговорим на нуждите на българския бизнес, защото се нуждаят от квалифицирана работна ръка. БСП въведе дуалната система – да се обучават кадри за нуждите на българския бизнес. От ГЕРБ се хвалят с това, че следващата година ще има обучени само 400 младежи. Това е смешно!“, категоричен е зам.-председателят на левицата.

По повод скандала с Калиакра, Стойнев попита защо ГЕРБ не е спрял тези проекти, а ги е открил самият Борисов.

 „Правителството „Борисов-1“ въвежда в експлоатация всички тези обекти. По-важният въпрос е защо не е била информирана обществеността, че тази забрана не важи за тяхното нормално икономическо съществуване и хората ще могат да продължат да си обработват земите, че риболовът не е забранен, но трябва да се спазват определени екологични норми и държавата ще направи план, с който да компенсира тези собственици“, каза още той.

Според него отговорност носят всички правителства и е крайно време, когато има проблем, политическите сили да се обединяват, за да могат да защитят страната в Брюксел.

„Когато страната е осъдена, както други страни като Италия, Гърция, Холандия, трябва да имаме план за действие. Има хаос и той идва от управленската немощ на правителството“, посочи той. Стойнев припомни, че ГЕРБ управлява от 2009 години и за този период само една година не са били в управление. „Не може за всичко да е виновна БСП. Къде е вината ни за „Суджукгейт“, кражбите в НДК, кражбата на общинско имущество в Перник? Ние искаме да покажем на хората, че има алтернатива и когато има важни и стратегически за страната ни теми, като Македония и председателството, разбира се, че ще подкрепим“, допълни народният представител.

Той заяви, че БСП е конструктивна и последователна партия, но когато става въпрос за грабежи и забогатяване на гърба на българския народ, за представена чиновническа програма, в която няма никаква политика и идея как ще се развива страната през следващите години, от левицата се възмущават.

снимка: news.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери години | хората | трябва | ГЕРБ | програма | страната | Няма | Стойнев | тези | системата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори