Драгомир Стойнев в Николаево – държава се управлява с мисъл за хората, а не като бизнес-организация

Според Стойнев пред страната ни има сериозни предизвикателства – пред икономиката, пред енергетиката, пред стабилността на социалната система, които не могат да бъдат решени, ако още веднъж влезем в спиралата на политическата нестабилност.

 15.05.2024 12:05
Драгомир Стойнев в Николаево – държава се управлява с мисъл за хората, а не като бизнес-организация

Шест пъти отиваме на избори с надежда за политическа стабилност, и дано този път изпратим и в българския, и в Европейския парламент личности, които мислят за държавата си и за народа. „Сглобката“, освен, че не донесе политическа стабилност вътре в страната, не се държеше национално-отговорно и навън“, това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора Драгомир Стойнев на среща в гр. Николаево. ГЕРБ-ПП, ДПС много често, особено по отношение на политиката ни към Украйна, гласуваха в полза на чуждия интерес, от позиция на силата, без дискусии, подчерта той.

Според Стойнев пред страната ни има сериозни предизвикателства – пред икономиката, пред енергетиката, пред стабилността на социалната система, които не могат да бъдат решени, ако още веднъж влезем в спиралата на политическата нестабилност. Той изрази притеснение, че на политическата сцена разумът и дългосрочното мислене са дефицит и даде пример с недомислените промени в Конституцията, които допълнително дестабилизираха политически страната.

„Нека да гласуваме не само с емоции и външни белези, а да гласуваме с разум. Непоследователността на политиката на ПП показва, че новото не е най-прогресивното и доброто. Докато има проектно мислене и бизнес – мислене, няма как да имаме отговорна и социална държава и икономическа стабилност. На тях им липсва капацитет, една държава не се управлява като бизнес организация.“, заяви Стойнев.

Той припомни, че БСП, старата партия, направи така, че да няма увеличаване на цените на електрическата енергия за домакинствата като убеди парламента да отложи либерализацията. „Поискахме от държавата незабавно да гарантира производството на електроенергия от въглища в комплекс „Марица изток“ като включи два от блоковете на ТЕЦ „Марица изток 2“ в регулирания пазар“, това е  пример за реалистична политика и за разумен подход, те ще гарантират работата на комплекса и социалната стабилност.

„Убиваме индустрията си, убиваме и енергетиката си, убиваме земеделието си, защото гласът ни не се чува в Европа“, каза още Стойнев.   „Визията ни за Европейския съюз е организация, в която да се чува гласа на отделните държави. Големите политики се определят от ЕС и ние най-сетне трябва да осъзнаем, че работата ни вътре в държавата и на европейско ниво трябва да бъде в синхрон, политиците трябва преди всичко да отстояват България“, според Стойнев.

Той даде пример със Зелената сделка, която повдига много въпросителни за европейската солидарност и посочи, че България вече е постигнала България вече е постигнала 43% намаляване на емисиите на парникови газове към 2022 спрямо 1990 г., докато Франция и Германия са намалили емисиите с 20 %.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери България | трябва | бизнес | държава | страната | Стойнев | държавата | стабилност | пример | мислене

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори