Живко Тодоров: Децентрализацията и силното местно самоуправление е основен мотив на ГЕРБ да бъде отново в управлението

Тодоров подчерта, че с подкрепата на правителството на Бойко Борисов и благодарение на европейските програми и проекти, ВиК мрежата в Стара Загора е обновена повече от 60%.

 28.05.2022 16:27
Живко Тодоров: Децентрализацията и силното местно самоуправление е основен мотив на ГЕРБ да бъде отново в управлението

Основната задача и мотив на ГЕРБ да бъде отново в управлението – това е децентрализацията и възможността за силно местно самоуправление и гражданско участие. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на регионална академия на Младежи ГЕРБ, която се провежда в града. Тодоров подчерта, че с подкрепата на правителството на Бойко Борисов и благодарение на европейските програми и проекти, ВиК мрежата в Стара Загора е обновена повече от 60%.

„Откакто е построен града подземната инфраструктура не беше подменяна. В Стара Загора до 2007 г. имаше режим на водата,а ВиК мрежата беше изключително стара. Вече изпълняваме един голям проект, който стартира по време на правителството на ГЕРБ. През тази и следващата година той ще даде възможност в Стара Загора да бъде подменена 90% от водопреносната мрежа, което ще намали загубите и ремонтните дейности“, отбеляза той.
Кметът на Стара Загора припомни, че благодарение на Борисов и правителствата му са обновени всички училища и детски градини в Стара Загора, които са били в много тежко състояние. „Отпуснати бяха средства за пълен ремонт на всички терени, тренировъчните игрища и пистата на стадиона. Възстанови се и провеждането на Балканиадата по лека атлетика“, отчете Тодоров.

„Друго важно перо е градският транспорт. Когато аз станах кмет през 2011 година, превозите се извършваха от частна фирма, тъй като градският транспорт беше приватизиран в едно предходно управление. Договорът беше до 2019 година, като автобусите бяха 20 годишни. Ние прекратихме този договор, направихме общинско предприятие, което пое автобусния транспорт и с европейски средства го обновихме“, отбеляза още Живко Тодоров.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Стара | Загора | транспорт | ГЕРБ | Тодоров | беше | Живко

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори