Замяна на терени скара общинските съветници

Предложението гласеше общината да придобие терена в "Казански" като го замени с терен на ул."Раковски", над детската градина, а инвеститорът доплати 200 000 лева

 25.07.2019 12:28
Замяна на терени скара общинските съветници

Предложението за замяна на терен в кв."Казански" за терен в централната градска част скара общинските съветници. Предложението беше внесено от кмета Живко Тодоров, след протести на жители от квартала срещу строеж. То гласеше общината да придобие терена в "Казански" като го замени с терен на ул."Раковски", над детската градина, а инвеститорът доплати 200 000 лева. В залата стана ясно, че общинската администрация разполага само с два терена в централната градска част, а инвеститорът иска точно този.

Общинският съветник Янко Янков предложи сумата да бъде увеличена на 350 000 лева и коментира, че е както против замяната, така и против презастрояването.

БСП категорично се обявиха срещу каквато и да е замяна.

Според Бойчо Биволарски такава замяна "кон за кокошка" не е в полза на гражданите на Стара Загора, тъй като общинският терен може да се използва за други цели. Валентина Бонева вдигна цената на 500 000 лева, а Биволарски - на един милион.

След множество спорове и обвинения в трупане на политически дивиденти се стигна до гласуване на първото предложение - с доплащане от 200 000 лева. След като съветниците го отхвърлиха, Бойчо Биволарски и Валентина Бонева оттеглиха своите предложения и остана само едно - на Янко Янков. 27 гласуваха "за", 10 "против", а 7 се въздържаха.

Предложението не беше прието, което означава, че строежът в кв."Казански" продължава.

В залата председателят на Общинския съвет Таньо Брайков обясни, че инвеститорът разполага с всички необходими документи за строеж и общината няма никакво законово основание да го спре.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Казански | предложението | замяна | Биволарски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори