Започват консултациите за местните избори

В публичните консултации участват парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени

 14.08.2019 12:01
Започват консултациите за местните избори

На 16 август, от 10.00 часа в община Стара Загора ще се проведат консултации за определяне на състава на Общинската избирателна комисия, във връзка с подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.

В публичните консултации участват парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

От участниците в консултациите се очаква да представят писмено предложение за състава на Общинската избирателна комисия, заверено копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 16.07.2019 г. (датата на насрочване на изборите), както и други документи.

Съгласно решение на ЦИК от 9 август 2019 г. Общинската избирателна комисия в Стара Загора ще е 13-членна, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Съотношението между партиите и коалициите е следното: ПП ГЕРБ – 5-ма членове, коалиция “БСП за България” – 4-ма членове, коалиция “Обединени патриоти” – 2-ма членове, ДПС – 1, “Воля” – 1. Извън този брой коалиция “Демократична България – обединение” има право на 1 член.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери партии | Стара Загора | консултации

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори