Здравеопазването - приоритет за общината

Продължават разговорите с Министерството на здравеопазването за прехвърляне на сградата на АГ-комплекса в полза на общината

 24.04.2019 08:35
Здравеопазването - приоритет за общината

Здравеопазването ще бъде основен приоритет за общинското ръководство на Стара Загора, коментира кметът Живко Тодоров. Продължават разговорите с Министерството на здравеопазването за прехвърляне на сградата на АГ-комплекса в полза на общината. Намерението на местната администрация е там да се настани доболничната помощ.

„Земята под УМБАЛ е общинска собственост, а болничната сграда се стопанисва от здравното заведение. Това е една неуредица от години и затова ние вече сме разговаряли с ресорното министерство за това, земята да бъде прехвърлена на МЗ и заменена за сградата на  АГ-комплекса. Една такава замяна ще ни позволи да придобием сградата без да плащаме цената, поставена за нея от министерството.

В тази сграда ще настаним общинското здравеопазване. Сегашните бараки на ДКЦ-то ще бъдат съборени и на тяхно място ще се построи голям паркинг за посетителите, пациентите и лекарите”, обясни кметът.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери сградата | комплекса

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори