Ивайло Вълчев в Стара Загора: Това правителство, което се съставя в момента, е рожба на нещо твърде безпринципно

"Още с влизането си в парламента заявихме, че ще работим за това да има работещо правителство. Дотук добре, но казахме също, че това правителство трябва да е основано на много точни принципи - в него да влязат експерти, с точно поставени задачи и че ще има ясен срок, в който да се работи", припомни Вълчев.

 03.06.2023 14:03
Ивайло Вълчев в Стара Загора: Това правителство, което се съставя в момента, е рожба на нещо твърде безпринципно

Смятаме, че това правителство, което се съставя в момента, е рожба на нещо твърде безпринципно, каза в Стара Загора депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

"Още с влизането си в парламента заявихме, че ще работим за това да има работещо правителство. Дотук добре, но казахме също, че това правителство трябва да е основано на много точни принципи  - в него да влязат експерти, с точно поставени задачи и че ще има ясен срок, в който да се работи", припомни Вълчев.

"Може би щяхме да повярваме в това, че се търси чиста експертиза и работа в полза на държавата, ако не беше изтекъл този 5-часов запис, в който стават ясни намеренията, че държавата се овладява, а не се работи за нея - на нея се гледа като на някаква касичка, която трябва да се разбие и вземе всичко и в същото време трябва да се осигури защитата да не ти се случи нещо за това, че си разбил касичката", заяви депутатът.

По думите му хората трябва да усетят стабилност, сигурност и спокойствие. Според народния представител това трудно би се случило, при положеине, че самите партньори в проектокабинета обявяват, че си нямат доверие едни на други. 

"Оставаме с впечатлението, че се конструира някакъв борд на директорите на някакво дружество, а не правителство, което трябва да работи за страната", коментира още Вълчев.

Като "брак по сметка" определи евентуалното бъдещо правителство общинският координатор на партията в Стара Загора Жоро Христакиев.

Като най-важна за региона областният координатор на ИТН Тихомир Тенев определи темата за т.нар. зелена сделка.

Според него е необходима дългосрочна енергийна стратегия в план 15-20 години, като тя да е изготвена от експерти, а не от политици. Тенев е на мнение, че най-големият проблем на работещите в енергийния комплекс, сред които е и той самият е, че няма ясни стъпки как се върви към декарбонизацията.

"Комплексът "Марица-изток" трябва да се развива, да се запазят работните места на хората, да се повиши тяхната квалификация. Това е бъдещето, за да разчитаме на развитието на нашия регион", е мнението на областният координатор на "Има такъв народ".  По думите му притеснителното е, че никой не търси възможности за икономическа стабилизация.

Относно тенденцията за ВЕИ-та къде са нашите базови мощности, които трябва да балансират електроенергийната система и как компенсираме енергийната ни система, като вкарваме ток отвън?, попита Тенев.  

Структурите на партията на Слави Трифонов в Старозагорска област се подготвят за предстоящите местни избори през есента, стана ясно още на брифинга.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | правителство | ИТН | Ивайло Вълчев | това правителство | което се съставя | рожба на нещо | твърде безпринципно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори