Иван Кръстев, „БСП за България": Промяна е ключовата дума за бъдещето на ЕС

По думите му Европейският съюз е създаден като инструмент за поддържане на мира и сътрудничеството

 15.04.2019 14:58
Иван Кръстев, „БСП за България":  Промяна е ключовата дума за бъдещето на  ЕС

„Промяна е ключовата дума за бъдещето на  ЕС,  необходима  е  за възстановяване и развитие на Европейския социален модел". Това каза  Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието  пред форум на жените-социалистки в  Стара Загора.  По думите му Европейският съюз е създаден като инструмент за поддържане на мира и сътрудничеството.

„Дълги години той имаше огромен принос за намаляване на социално-икономическите неравенства и за повишаване на жизнения стандарт в държавите-членки. Това направи Европа най-привлекателното място за живот и еталон в глобален мащаб. След финансовата и икономическа криза през 2008 г. институциите на ЕС бяха овладяни от десницата, която в продължение на десетилетие налага неолибералната парадигма в интерес на капитала и мултинационалните корпорации, а не на хората", заяви Кръстев.

Социалистките представиха на своя форум обобщени основните проблеми пред обществото, докато управляващите си затварят очите и не ги отчитат. Представители на клубовете на жените-социалистки от Старозагорска област обобщиха проблемите по общини и начертаха насоките за работа в следващите месеци. Основните проблеми за присъстващите в 11-те общини са в сферите: икономика, демографска и социална политика и образование. Управляващите не могат да се справят и нямат правилна политика. Затова общините обезлюдяват и младите хора напускат родината, категорични са жените-социалистки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери жените | социалистки | Кръстев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори