Иван Кръстев за казуса Равда: Община Казанлък продава общото в интерес на частното

Това ли е европейската и национално отговорна политика на местната власт?

 18.04.2019 11:36
Иван Кръстев за казуса Равда: Община Казанлък продава общото в интерес на частното

„Община Казанлък явно нарушава закона, ако съдим по мотивите на областния управител, както и интереса на хората и лишава гражданите  от един актив, който има потенциала да бъде ползван от поколения напред”. Така коментира  в Казанлък решението на местния парламент за продажбата на лагера в Равда за 980 000лв. Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието и кандидат за евродепутат  от „БСП за България”. Той се позова на мотивите, с които областният управител, сезиран от БСП-Казанлък,  изпрати решението за Равда в Административния съд.

„Свидетели сме на ситуация, когато общото трябва да стане частно в нарушения на обществения интерес. Това ли е европейската и национално отговорна политика на Община Казанлък, с която се лишават децата от възможност за пълноценна почивка и социализация, съобразени с техните потребности? ”, попита Кръстев, споделяйки, че  едни от най-хубавите му детски спомени са на лагерите в Равда, „когато България беше в дълбока криза и държавата пак съумя да осигури на децата това, от което  имаха потребност”.

Кръстев подкрепи подписката  на казанлъшките социалисти „Да си върнем Равда”. Той поздрави Групата общински съветници на  БСП и БСП-Казанлък за активната им гражданска позиция, както и за действията им на национално ниво, за да не остане  „анонимен участникът в „далаверата”. Той очаква държавата да реагира, както изисква закона на сигналите, изпратени от БСП и до главния прокурор, президента, премиера, парламента, омбудсмана, Комисията за противодействие на корупцията. Социалистите предполагат, че е подготвена схема,  свързана с търговия на влияние.  

Днес от 17:30 Младежкото обединение в БСП организира протестно автошествие „Да си върнем Равда!” с маршрут в Казанлък и 10 населени места, като финалът е пред Общината. Младежите очакват към тях да се присъединят всички казанлъчани, които не подкрепят скандалната сделка.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | Община | национално | Равда | Кръстев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори