"Изправи се. БГ" с регистрация за изборите за кмет на Мъглиж

Мрежата ще се регистрира и в частичните избори за кмет на плевенските села Николаево и Славовица.

 27.01.2021 08:22
"Изправи се. БГ" с регистрация за изборите за кмет на Мъглиж

На Борисов му е време за пенсия, ако умее да разчита знаците. Срутват се подпорни стени по пътя за Рилския манастир, пукат се наскоро ремонтирани отходни тръби, заливайки Варненското езеро с фекалии, а Искъра се напълни с отпадъци. Дори и новата линия на метрото спря заради некачествено строителство. Това каза Димитър Делчев, председател на ДБГ, част от партньорската мрежа Изправи се.БГ, в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Делчев коментира веднага след регистрацията на партньорската мрежа Изправи се.БГ за първите им избори за кмет на община Мъглиж, Стара Загора, с мандатите на „Движение България на гражданите“ и „Движение 21“. Мрежата ще се регистрира и в частичните избори за кмет на плевенските села Николаево и Славовица.

Според председателя на ДБГ Деница Сачева не си е свършила работата, заради което трябва да си подаде оставката. Обещаната подкрепа за служители в затворени от държавата предприятия, не се изплаща. Борисов следва да обясни как се живее само с 24 лв. близо два месеца. Провалени са и другите правителствени програми за подкрепа на бизнеса, защото нито едно средно или малко предприятие не е получило помощ от март досега, допълни той.

Делчев е категоричен, че правителството има напълно сгрешени приоритети. За Борисов беше много по-важно да изплати на 1-ви януари 30% увеличение на заплатите на държавните чиновници, защото той разчита така да купи техните гласове. Колкото до хората в частния сектор, те вероятно е добре да му се махнат от главата, както обича да казва, заяви Делчев.

ГЕРБ и ДПС са носителите на покварената власт и трябва да бъдат изолирани от управлението. Един от ключовите приоритети на Изправи се.БГ е съдебната реформа, която отнема неограничената власт на главния прокурор. За хората е жизнено важно повишаването на доходите им чрез стимулиране на бизнеса. Ние стоим твърдо и за изчистване на българската природа и сме готови със законопроект срещу зариването на България с отпадъци.

„Изправи се.БГ“ предлагаме държавата да се възползва от фонда на ЕС, като покрива фиксираните разходи на компаниите, както и да освободи затворените бизнеси от задължението да плащат осигуровки и такса смет.

На въпрос за пасивната регистрация, предложена от Михаил Константинов, Делчев заяви, че тя ще затвърди една лъжа, почиваща на близо милион „мъртви души“ в избирателните списъци. Според него новите списъци трябва да стъпят на националното преброяване през 2021 г., като българите потвърдят активно желанието си да гласуват. Надявам се заедно с партията на Слави Трифонов и ДБ да създадем паралелна ЦИК, която да гарантира честността на вота, завърши Делчев.Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | заяви | кмет | трябва | заради | Борисов | мрежа | държавата | изправи | Делчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори