Калоян Петров, областен координатор на ДБГ: Насипни идеи и кървящи рани вдясно

Каузи трябват и дела, защото с апаратни хватки и дребни интриги трябва да сме разбрали, че не става

 27.09.2017 07:18
Калоян Петров, областен координатор на ДБГ: Насипни идеи и кървящи рани вдясно

Вчерашното изследване на Алфа Рисърч показва трайно залежаване на десните формации. Фрагментираната извънпарламентарна опозиция се ползва със сумарната подкрепа на около 4.5% от избирателите в страната, но нито една от тях не се откроява като фаворит.

Вождистките интереси тежко го разболяха, идеите отлежават тук-там насипни, а кървящите вече рани никой не се наема да ближе. Така изглежда дясното пространство не само в национален план, а и на местно ниво, коментира областният координатор на ДБГ Калоян Петров.

Освен всичко твърде трудно се сяда на една маса с хора, които все още не са обяснили защо подведоха всички десни хора в България и ги оставиха без представителство. И днес абсолютно  същите искат да имат обединителната роля, но не и официално, не и безкористно.

"Аз лично смятам, че претендиращите за десни лидери трябва най-сетне да престанат да  кроят тайни схеми, а да излязат с лицата си и позициите си, да кажат на какви конкретни действия са готови и какъв резултат очакват. Трябва да бъдем активни и критични политически и граждански, не само когато ще се разпределят 51 стола в общински съвет", добави Петров.

Според него медиите неглижират десните представители, а отсъствието от Народното събрание и незабележимото присъствие в метните парламенти бавно и сигурно ги маргинализират.

"Крайно време е, ако в национален план новите стари лидери трудно си говорят, ние тук да се хващаме на работа. Защото:

Къде сме десните днес, слепи за неясното бъдеще на Мини Марица изток, някой изобщо знае ли истината или преписваме в медиите иначе добре направени прессъобщения?

Къде сме десните днес, когато виждаме липса на решение по казус като „Бедечка“ или чакаме разбити глави на площада, за да разберем, че трудните решения трябва някога и от някого да се вземат?

Къде сме десните днес, когато инвеститорският интерес към Стара Загора е практически нулев, а млади хора все по-рядко се срещат по улиците?

Къде сме десните днес, когато Община Стара Загора поема дълг от повече от 6 млн. лв., а той ще бъде погасяван със собствени бюджетни средства?

Къде сме десните днес, когато градът прилича на ровен от къртици, а селските пътища  не са виждали ремонт от Априлския пленум?

Попитахме ли ние десните, кой и защо пали и безчинства в града ни цяло лято?

Въпроси много, отговори малко. Затова хората не ни гласуваха доверие. Не им предложихме достатъчно. Не ги убедихме, че можем. И избраха познатото зло", категоричен е Калоян Петров.

На 30 септември ПП „Движение България на Гражданите“ ще проведе своето Национално събрание, което ще приеме промени в устава и ще избере нов председател. Веднага след това ще се дискутира темата Реформаторски блок и възможните пътища след него.

Като най-многобройната и с най-много структури в областта партия от Блока, ще поканим официално на работна среща всички,определящи се като десни партии, НПО-та, граждански сдружения. Такъв знак вече беше даден в средата на септември от ДБГ, СДС, ДСБ и други в дебат по антикорупционния закон.  Като десен лидер очаквам всички  да излезем заедно и да поставим политически отговорно проблемите, но и предложенията за решаването им, свързани с развитието на нашия град и област, добави областният координатор на ДБГ.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери партии | ДБГ | десни | Калоян Петров

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Иван 27.09.2017 09:00

Много силно и смислено, за разлика от вчерашното безсъдържателно интервю на кмета Живко Тодоров в БЛИЦ


#2 маргарита недева 27.09.2017 10:28

Браво! Чакаме сега някакви действия. Дайте пример на софиянци дето само претенции имат и по-далеко от жълтите павета на виждат.


#3 Валя Боянкова 27.09.2017 10:50

За г-н Петров само позитиви мога да изкажа. Радвам се, че млади хора търсят реализация в България. На добър час на Вас и Вашият екип!


#4 Любов Кирова 27.09.2017 10:56

И аз смятам, че обединение на десните сили е необходимо. Стига вече сме се разделили на сини, червени, ляви и десни. Каузите са едни - нека тях ги защитават обединени сили.


#5 Михаил 27.09.2017 18:47

В такива хора е бъдещето изметете суджуците че за нас само конците им останаха


#6 Цветан 27.09.2017 18:52

охохохохохохох ами как ще се преборите с дъртите смръдливци дето не пускат кокала ама почвайте на оръжие момчета. Може да сте малко ама пък сте умни и ви вярваме.


#7 Дядо Йоцо 27.09.2017 18:57

Пази се мойто момче и от вътре и от вън. Умно говориш но хиени много. Затуй шибаното дясно го няма. Успех!


#8 Иван Бакалов 28.09.2017 11:14

оставете червеното бсп и гербаджиите и се стягайте. има доста хора които сега не са никъде апък имат идеи


#9 Манчо Иванов 28.09.2017 12:48

Предлагам на Калоян Петров в Стара Загора да започне обединението. Не забравяйте и изхвърлените от БСП хора на емблематичния и съвършен като човек и личност Дертлиев.


#10 Кристиян 28.09.2017 14:27

Браво! Фен съм ти пич!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори