Концерт под надслов "Жена и майка, и любима" в Стара Загора

 08.03.2019 10:33
Концерт  под надслов "Жена и майка, и любима" в Стара Загора

Доколко жените смогват с високите летви, които си поставят или приемат доброволно, доколко трябва да си припомнят няколкото традиционни роли и как да опазят женствеността си в щурма към този уж мъжки свят? Така определи  в словото си основното предизвикателство, отредено за нежния пол, в днешните динамични условия областният координатор  на Обединението на жените-социалистки Донка Динева на тържеството по повод Международния ден на жената. Тя  прикани присъстващите да се обърнат към историята и да окажат почит към всички онези жени в миналото, които  прокараха пътя  до тук.

„За да сме независими финансово, да имаме равни права с мъжете във всяка сфера на живота, зад всяка победа стоят митинги, демонстрации и пламенни речи на работнички. Нашето родно наследство също е изпълнено  със силни жени, жените-хайдутки, първите светски учителки и интелектуалките,  жените-партизанки,  милосърдните сестри по фронтовете на толкова много войни,  жените - героини на социалистическия труд, за всички онези жени, които бяха първи в професията си", припомни Динева. По думите й точно сега е моментът, в който  българките трябва да закрепят баланса в  самите себе си, в семейството си, в обществото. „А постигането  на хармония е умение,  което зависи от нас. Честит празник!", поздрави тя присъстващите старозагорки и откри сцената на музикалните и поетични поздрави. В тържеството участваха  поетът Йордан Пеев, дългогодишната учителка Антоанета Банова, талантливите деца от Вокална студия „Розов свят" и от Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Концертът под надслов "Жена и майка, и любима" бе организиран от Обединението на жените-социалистки в БСП, Фондация "Пламък", Педагогическото дружество "Теофано Попова" и Дружеството за разпространение на знания в Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери всяка | свят | жените | жени | социалистки | поздрави | онези | присъстващите | обединението | тържеството

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори